5/11/13

Ο Υπουργός Άμυνας παρακολούθησε την ημερήσια φάση της άσκησης «ΑΣΤΡΑΠΗ»


Ο Υπουργός Άμυνας κ. Φώτης Φωτίου παρακολούθησε σήμερα το απόγευμα την ημερήσια φάση της άσκησης με την επωνυμία «ΑΣΤΡΑΠΗ», επιπέδου Τακτικού Συγκροτήματος Μηχανοκίνητου Τάγματος Πεζικού, η οποία πραγματοποιείται στο πλαίσιο της συνήθους εκπαιδευτικής δραστηριότητας της Εθνικής Φρουράς. Η άσκηση, με πραγματικά πυρά, διεξήχθη στο Πεδίο Βολής «Κάμπος του Μύλου», στο χωριό Ορούντα.

Ο Υπουργός μετά το πέρας της άσκησης, σε δηλώσεις του, είπε: «Έχουμε παρακολουθήσει άσκηση μέσα στα πλαίσια της εκπαίδευσης της Εθνικής Φρουράς. Η άσκηση διεξήχθη με κάθε επιτυχία και έχει καταγράψει το αξιόμαχο της ΕΦ αλλά και το άρτιο επίπεδο εκπαίδευσης  και το ηθικό των οπλιτών και των στελεχών μας. 
Συγχαρητήρια στον Αρχηγό της ΕΦ και το Επιτελείο Σχεδίασης, συγχαρητήρια όμως και σε όλους τους αξιωματικούς οπλίτες που λαμβάνουν μέρος σε αυτή την άσκηση. Οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας είναι εδώ να ανταποκριθούν, αν χρειαστεί, στην εθνική τους αποστολή.
Επιβεβαιώνεται το αξιόμαχο της ΕΦ και παρά την οικονομική κρίση, η προσπάθεια είναι να ενισχύσουμε το αξιόμαχο».
Τέλος σημείωσε ότι η άσκηση θα συνεχίσει και αύριο και θα την παρακολουθήσει πολιτική ηγεσία αλλά και ο ίδιος ο  Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης.

5/11/2013