14/10/13

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου φθάνει στην Κύπρο για μονοήμερη επίσκεψη

Φθάνει απόψε για μονοήμερη επίσκεψη στην Κύπρο ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Herman Van Rompuy, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του κα Geertrui Van Rompuy, για συνομιλίες με την Κυπριακή Κυβέρνηση αναφορικά με τις εξελίξεις στο Κυπριακό, την οικονομική κατάσταση στην Κύπρο αλλά και στις χώρες της ευρωζώνης, τα θέματα που αφορούν το επικείμενο Συμβούλιο Κορυφής της ΕΕ, καθώς και περιφερειακά θέματα.


Αύριο το πρωί, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα υποδεχθεί τον κ. Rompuy στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα έχουν κατ’ ιδίαν συνάντηση και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών των δύο πλευρών.

Στην κυπριακή αντιπροσωπεία θα συμμετέχουν ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Κασουλίδης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Χρήστος Στυλιανίδης, ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω κ. Κωνσταντίνος Πετρίδης, ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κύπρου στην ΕΕ κ. Κορνήλιος Κορνηλίου, ο Διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστόδουλίδης και τα μέλη του Διπλωματικού Γραφείου κα ‘Αντρεα Πετράνυϊ και κ. Παντελής Παντελίδης.

Μετά τις διευρυμένες συνομιλίες, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο κ. Rompuy θα προβούν σε δηλώσεις στα ΜΜΕ.

Στη συνέχεια, ο κ. Rompuy θα επισκεφθεί το Πανεπιστήμιο Κύπρου, όπου θα δώσει διάλεξη.

Το μεσημέρι, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραθέσει επίσημο γεύμα προς τιμήν του κ. Rompuy και της συζύγου του.

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και η συνοδεία του θα αναχωρήσουν από την Κύπρο νωρίς το απόγευμα.