10/9/13

Ο Βουλευτής κ. Ν. Νικολαΐδης θα συμμετάσχει στο Διεθνές Συνέδριο για την Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Κληρονομιά

Ο Βουλευτής κ. Νίκος Νικολαΐδης, μέλος της κυπριακής αντιπροσωπίας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ), μεταβαίνει αύριο στη Μασσαλία για να συμμετάσχει στο Διεθνές Συνέδριο για την Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Κληρονομιά υπό την ιδιότητά του ως Πρόεδρος της Υπεπιτροπής για τον Πολιτισμό, τη Διαφορετικότητα και την Πολιτιστική Κληρονομιά της Συνέλευσης. Το Συνέδριο συνδιοργανώνουν το Συμβούλιο της Ευρώπης και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις 12 και 13 Σεπτεμβρίου.

Το Συνέδριο θα απασχολήσουν επιμέρους πτυχές της Σύμβασης του Faro που αφορούν στην αξία της πολιτιστικής κληρονομιάς για τις κοινωνίες των χωρών μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης. Θα συζητηθούν, επίσης, θέματα που άπτονται των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της πολιτιστικής ποικιλομορφίας και ταυτότητας και της ενσωμάτωσης των μειονοτήτων και άλλων ευάλωτων ομάδων στις τοπικές κοινωνίες.

Στο πλαίσιο των εργασιών του Συνεδρίου, οι συμμετέχοντες στα διάφορα Εργαστήρια θα επισκεφθούν αστικά σημεία της Μασσαλίας με στόχο την άμεση επαφή τους με τη φυσιογνωμία και τα προβλήματα της πόλης, προς ενίσχυση της δημοκρατικής διαδικασίας μέσω της ενεργού συμμετοχής της τοπικής κοινωνίας.