20/8/13

Δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου για την ΑΤΗΚ 20/08/2013

Η Κυβέρνηση αναμένει γνωμάτευση από τη Νομική Υπηρεσία αναφορικά με το θέμα της παύσης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΤΗΚ, είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Χρήστος Στυλιανίδης.


Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, μετά τη λήξη της συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου υπό την Προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη, ο κ. Στυλιανίδης ερωτηθείς για το θέμα που αφορά την παύση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΤΗΚ είπε ότι «υπάρχει διαδικασία που έχει σχέση με γνωμάτευση από τη Γενική Εισαγγελία και την περιμένουμε».

Πρόσθεσε ότι «η πολιτική δήλωση, όμως, αναφορικά με θέματα ερευνητικών επιτροπών – και είναι σημαντικό διότι αυτή η κοινωνία βασίζει τη συνοχή της στην ηθική διάσταση των πραγμάτων – είναι πως, ο οποιοσδήποτε βρίσκεται σε αξίωμα ή δημόσια θέση και για κάποιους λόγους είναι υπό διερεύνηση από ερευνητικές επιτροπές, λόγοι ευθιξίας πρέπει να του επιβάλλουν τουλάχιστον να απέχει από τη δεδομένη θέση και αξίωμα από όπου υπηρετεί. Ο καθένας κρίνεται από τις πράξεις ευθιξίας, ως κατ’ εξοχήν δημόσιο πρόσωπο και ως προσωπικότητα».