8/6/13

Πραγματοποιείται στην Κύπρο η 14η συνάντηση PMG του Προγράμματος GOGREEN



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΥΠΑΜ

Πραγματοποιείται στην Κύπρο η 14η συνάντηση PMG
του Προγράμματος GOGREEN 


Το Υπουργείο Άμυνας θα φιλοξενήσει στη Λευκωσία, στις 10 και 11 Ιουνίου, 2013, τη 14η Συνάντηση των PMG (Project Management Group- Ομάδα Διαχείρισης Προγράμματος)  του Προγράμματος GOGREEN.

Το  Υπουργείο, στο πλαίσιο της Περιβαλλοντικής του Πολιτικής στον τομέα  της Ενέργειας από χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, συμμετέχει στο Πρόγραμμα GOGREEN  του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Άμυνας (ΕΟΑ) μαζί με τα Υπουργεία Άμυνας της Γερμανίας, Τσεχίας, Ελλάδας, Λουξεμβούργου, Αυστρίας και Ρουμανίας.

Σκοπός του εν λόγω προγράμματος είναι η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκά συστήματα τα οποία θα εγκατασταθούν σε Στρατιωτικές Εγκαταστάσεις.

Την παρούσα φάση ο ΕΟΑ διενεργεί διαγωνισμό για την εξεύρεση στρατηγικών επενδυτών οι οποίοι θα αναλάβουν την υλοποίηση του έργου σε χώρους οι οποίοι διατίθενται από τις συμμετέχουσες στο πρόγραμμα χώρες. Σημειώνεται ότι η προσφοροδότηση θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2013 ενώ η εφαρμογή του Προγράμματος αναμένεται να ξεκινήσει το έτος 2014.

Η Κύπρος  συμμετέχει στο Πρόγραμμα  διαθέτοντας επιφάνεια σε χώρους της Αεροπορικής Βάσης «ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ» με δυνατότητα εγκατάστασης φωτοβολταϊκών Συστημάτων,  ισχύος 5 MW, περίπου.


8/6/2013