25/6/13

1η Σύνοδος της Κυπρο-Ουκρανικής Διακυβερνητικής Επιτροπής για Οικονομική, Επιστημονική, Τεχνική και Βιομηχανική Συνεργασία

Έφθασε χθες στην Κύπρο Ουκρανική αντιπροσωπεία για να πάρει μέρος στην 1η Σύνοδο της Κυπρο-Ουκρανικής Διακυβερνητικής Επιτροπής για Οικονομική, Επιστημονική, Τεχνική και Βιομηχανική Συνεργασία η οποία θα πραγματοποιηθεί στη Λευκωσία στις 26-27 Ιουνίου 2013. Της Επιτροπής προεδρεύει από Κυπριακής πλευράς ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χάρης Γεωργιάδης και από Ουκρανικής πλευράς ο Υπουργός Οικονομικών, Mr. Yuriy Kolobov.

Kατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Κύπρο ο Ουκρανός Υπουργός θα έχει συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών, κ. Ιωάννη Κασουλίδη.
Στα πλαίσια των εργασιών της Διακυβερνητικής Επιτροπής θα ανταλλαγούν πληροφορίες πάνω στη γενική οικονομική κατάσταση των δύο χωρών και θα συζητηθούν οι εξελίξεις αναφορικά με τις διμερείς οικονομικές, εμπορικές, επενδυτικές, τουριστικές και άλλες σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών ενώ παράλληλα θα εξεταστούν οι δυνατότητες ανάπτυξης και διαφοροποίησης της διακρατικής συνεργασίας σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος.