26/5/13

Ο Υπουργός Εξωτερικών θα συμμετάσχει στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στις Βρυξέλλες 26/05/2013


Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Κασουλίδης αναχωρεί αύριο για τις Βρυξέλλες, όπου θα συμμετάσχει στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων (ΣΕΥ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Κατά τις εργασίες του ΣΕΥ, οι Υπουργοί Εξωτερικών θα συζητήσουν την κρίση στη Συρία και θα εξετάσουν το ζήτημα της ανανέωσης του πακέτου περιοριστικών μέτρων της ΕΕ κατά της χώρας, συμπεριλαμβανομένου και του ενδεχομένου άρσης του εμπάργκο όπλων. Οι Υπουργοί Εξωτερικών θα συζητήσουν, επίσης, τις προοπτικές επανέναρξης της Ειρηνευτικής Διαδικασίας στη Μέση Ανατολή, καθώς και τις εξελίξεις στο Μάλι. Το Συμβούλιο αναμένεται να υιοθετήσει Συμπεράσματα για τη Συρία και το Μάλι, ενώ στο πλαίσιο γεύματος εργασίας θα διεξαχθεί συζήτηση για την Κοινή Πολιτική Ασφάλειας και Άμυνας.

Στο πλαίσιο του ΣΕΥ ο Υπουργός Εξωτερικών θα συμμετάσχει σε δείπνο που θα παραθέσει η Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφάλειας Βαρόνη Catherine Ashton προς τους Υπουργούς Εξωτερικών των κρατών μελών της ΕΕ. Στο δείπνο θα συμμετάσχουν επίσης και οι Υπουργοί Εξωτερικών των υποψηφίων για ένταξη χωρών στην ΕΕ.

Ο Υπουργός Εξωτερικών επιστρέφει στην Κύπρο την Τρίτη, 28 Μαΐου.