28/2/13

Βιογραφικό Σημείωμα ΚΑΙΤΗ ΚΛΗΡΙΔΗ Επίτροποs Προεδρίας για Θέματα Αποδήμων και Θρησκευτικών Ομάδων


Γεννήθηκε στο Λονδίνο στις 10 Μαΐου 1949. Μεγάλωσε και μορφώθηκε στην Κύπρο. Μετά την αποφοίτησή της από την Αγγλική Σχολή Λευκωσίας μετέβη στο Λονδίνο για συνέχιση των σπουδών της. Αποκτά BSC (Hons) στην Κοινωνιολογία στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου. Συνέχισε τις σπουδές της στην Αμερική και έλαβε τον τίτλο «Master’s» στις Πολιτικές Επιστήμες από το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης (NYU).

Μετά από τις σπουδές της επέστρεψε στην Κύπρο και εργάστηκε για τέσσερα χρόνια στον τομέα της κοινωνικής έρευνας. Μετά την τουρκική εισβολή εργάστηκε ως Λειτουργός στο Γραφείο Δημοσίων Πληροφοριών αναλαμβάνοντας την ενημέρωση των ξένων δημοσιογράφων για θέματα προσφύγων, καθώς και για το κυπριακό πρόβλημα.

Από το 1975-1977 εργάστηκε ως Λειτουργός στη Διεθνή Ομοσπονδία Οικογενειακού Προγραμματισμού στο Λονδίνο, ενώ παράλληλα σπούδασε Νομικά. Το 1978 αναγορεύθηκε Barrister-at-Law στο Gray’s Inn.

Το 1980 επέστρεψε στην Κύπρο και εργάστηκε ως Νομικός Σύμβουλος στον ιδιωτικό τραπεζικό τομέα. Ταυτόχρονα διαδραμάτισε ενεργό ρόλο ως μέλος του Δημοκρατικού Συναγερμού, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ενθάρρυνση γυναικών για μεγαλύτερη συμμετοχή τους στο κόμμα και γενικά στην πολιτική ζωή της Κύπρου. Ίδρυσε τη ΓΟΔΗΣΥ μαζί με άλλες δραστήριες γυναίκες του ΔΗΣΥ.

Το 1986 εξελέγη Δημοτική Σύμβουλος Λευκωσίας ως υποψήφια του Δημοκρατικού Συναγερμού και Βουλευτής της περιφέρειας Λευκωσίας από το 1991 μέχρι το 2001 και ως επιλαχούσα από το 2004-2006. Διετέλεσε Αντιπρόεδρος του ΔΗΣΥ από το 2003 μέχρι το 2007. Συμμετέχει στο Εκτελεστικό και Πολιτικό Γραφείο του ΔΗΣΥ.

Το 1999 ίδρυσε τη Γραμματεία Κοινοτικής Επαναπροσέγγισης και Ενδυνάμωσης της Κοινωνίας των Πολιτών του ΔΗΣΥ και παραμένει Επίτροπος Δικοινοτικών Σχέσεων με ευθύνη την προώθηση των επαφών με τα τουρκοκυπριακά κόμματα και τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις.
Από το 2007 ανέλαβε πρόεδρος του ΔΣ του Ινστιτούτου Ευρωδημοκρατίας, ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού για την προώθηση του δημόσιου διαλόγου και της έρευνας.

Μεταξύ άλλων δραστηριοτήτων, έχει αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στις προσπάθειες συμφιλίωσης και επίλυσης διενέξεων μεταξύ της ελληνοκυπριακής και της τουρκοκυπριακής κοινότητας και είναι μέλος διαφόρων ομάδων και πρωτοβουλιών επαναπροσέγγισης.

Ταυτόχρονα, είναι ιδρυτικό μέλος του Συνδέσμου Ευημερίας των Ατόμων με Νοητική Αναπηρία που συντηρεί δύο κέντρα ημερήσιας φροντίδας στη Λευκωσία. Μαζί με παθόντες από τροχαία δυστυχήματα έχει ιδρύσει Ομάδα Πρωτοβουλίας για την Οδική Ασφάλεια με στόχο την ευαισθητοποίηση της νεολαίας για τις τραγικές συνέπειες των οδικών δυστυχημάτων, η οποία εδώ και 17 χρόνια επισκέπτεται σχολεία Μέσης Εκπαίδευσης σε όλη την Κύπρο.

Μιλά ελληνικά, αγγλικά, γερμανικά, γαλλικά και μαθαίνει τούρκικα.

Είναι παντρεμένη με τον Κώστα Σιαμμά από το 1997.