28/2/13

Βιογραφικό Σημείωμα ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Α. ΑΝΤΩΝΙΟΥ Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας


Γεννήθηκε στις 20 Σεπτεμβρίου 1960 στην Κώμη Κεπήρ της Επαρχίας Αμμοχώστου.

Εξαιτίας της τουρκικής εισβολής μετέβη στη Θεσσαλονίκη όπου ολοκλήρωσε με υποτροφία τις γυμνασιακές του σπουδές στο Κολλέγιο Ανατόλια.

Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στην Κύπρο (1978 – 1980) και επανήλθε στη Θεσσαλονίκη όπου σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Απεφοίτησε το 1984 από το Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας με ειδίκευση στην Παιδαγωγική.

Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών, με βαθμό άριστα, από το ίδιο Πανεπιστήμιο, στον Τομέα της Ιστορίας της Εκπαίδευσης.

Από το 1984 μέχρι το 2007 εργάστηκε στο Κολλέγιο Ανατόλια της Θεσσαλονίκης ως Φιλόλογος, έχοντας ασκήσει καθήκοντα υποδιευθυντή και διευθυντή στο Λύκειο και διευθυντή στο Οικοτροφείο του Σχολείου.

Από τον Αύγουστο του 2007 μέχρι σήμερα διετέλεσε Γενικός Διευθυντής του Δημοκρατικού Συναγερμού.

Η κομματική – συνδικαλιστική του δράση αρχίζει από το 1980. Είναι ένα από τα εννέα ιδρυτικά μέλη της (ΦΠΚ) «ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ» Θεσσαλονίκης, της οποίας διετέλεσε Πρόεδρος και μέλος του ΔΣ της ΕΦΕΚΘ. Είναι, επίσης, ιδρυτικό μέλος του παραρτήματος του ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ. Διετέλεσε Μέλος και Πρόεδρος της Τοπικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης καθώς και Πρόεδρος της ΚΟΕ Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, στη διάρκεια των σπουδών του, υπήρξε στέλεχος της φοιτητικής οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας (ΔΑΠ – ΝΔΦΚ) και αργότερα στέλεχος της συνδικαλιστικής οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας (ΔΑΚΕ Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών).

Διετέλεσε μέλος, αντιπρόεδρος και Πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Βόρειας Ελλάδας.