11/2/13

Δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Στέφανου Στεφάνου για την οικοδομική βιομηχανία και τις αγροτικές επιδοτήσεις 11/02/2013

Αναμένουμε σήμερα ότι θα έχουμε κάποια αποτελέσματα στο θέμα της απεργίας στην οικοδομική βιομηχανία, είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Στέφανος Στεφάνου.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Στεφάνου είπε ότι έγιναν μακρές και συνεχείς προσπάθειες για επίλυση του προβλήματος στην οικοδομική βιομηχανία ενώ, ερωτηθείς για το θέμα των αγροτικών επιδοτήσεων, συνέστησε υπομονή και πρόσθεσε πως εντός της ημέρας ο Υπουργός Γεωργίας θα είναι σε θέση να προβεί σε ανακοίνωση.

Σε ερώτηση αν το Υπουργείο Εργασίας, και ειδικά η Υπουργός Εργασίας που διαδραματίζει διαμεσολαβητικό ρόλο, εδώ και πάρα πολύ καιρό, καταβάλλει έντονες προσπάθειες για να βρεθεί η χρυσή τομή και να επιλυθεί το πρόβλημα της οικοδομικής βιομηχανίας, ο κ. Στεφάνου είπε: «Χθες έγιναν μακρές και συνεχείς προσπάθειες (προς αυτή την κατεύθυνση). Και εδώ να αναμένουμε σήμερα ότι θα έχουμε κάποια αποτελέσματα που θα είναι και θετικά, διότι όλων η προσπάθεια, ασφαλώς ειδικά της Κυβέρνησης, είναι αυτή η απεργία να λήξει με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο, έτσι ώστε καθένας να πάει πίσω στις δουλειές του και να επαναδραστηριοποιηθεί ένας πολύ σημαντικός τομέας της οικονομίας που ήδη έχει δεχθεί πολλά πλήγματα λόγω της οικονομικής κρίσης.

Για να υπάρξει η χρυσή τομή πρέπει να συμφωνήσουν τα δύο μέρη, οι εργοδότες και το Συνδικαλιστικό Κίνημα, και γι’ αυτόν τον λόγο ασκεί τον διαμεσολαβητικό της ρόλο η Υπουργός Εργασίας. Να περιμένουμε με την ελπίδα ότι θα υπάρχει κάτι, θέλουμε να κλείσει το συντομότερο αυτό το θέμα, αλλά δεν εναπόκειται σε εμάς».