17/12/12

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας απέστειλε συλλυπητήριο μήνυμα στον Πρόεδρο των ΗΠΑ 17/12/2012


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας απέστειλε σήμερα συλλυπητήριο μήνυμα προς τον Πρόεδρο των ΗΠΑ κ. Μπαράκ Ομπάμα για την απώλεια αθώων ζωών από πυροβολισμούς σε σχολείο στην Πολιτεία του Connecticut.

Στο συλλυπητήριο του μήνυμα ο Πρόεδρος Χριστόφιας αναφέρει τα ακόλουθα:

«Εξοχότατε κ. Πρόεδρε,

Με μεγάλο συγκλονισμό και βαθιά θλίψη πληροφορήθηκα το φρικιαστικό συμβάν πυροβολισμών στο Δημοτικό Σχολείο Sandy Hook στο Newtown της Πολιτείας του Connecticut που προκάλεσε την τραγική απώλεια τόσων πολλών αθώων ζωών. Είναι πραγματικά σπαρακτικό να σκεφτεί κανείς τα μικρά παιδιά που έχουν στερηθεί με τόσο τραγικό τρόπο το μέλλον τους σε τόσο νεαρή ηλικία. Ως γονέας και ως παππούς συμμερίζομαι τον πόνο και την αίσθηση της απώλειας.

Εκ μέρους της Κυβέρνησης και του λαού της Κύπρου, όπως και εμού προσωπικά, μεταφέρω σε εσάς και στις πενθούσες οικογένειες τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια και τη βαθύτατή μας συμπάθεια. Σε αυτές τις πολύ δύσκολες στιγμές οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι με τα θύματα, τις οικογένειές τους και με όλους όσοι επηρεάστηκαν από αυτή την τρομερή τραγωδία».