11/12/12

Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ίσων Ευκαιριών μεταξύ Ανδρών και Γυναικών κ. Σοφοκλής Φυττής θα συμμετάσχει σε Διάσκεψη στο Τορίνο με θέμα: «Εξωτερική Πολιτική και Ανθρώπινα Δικαιώματα» 11/12/2012

Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ίσων Ευκαιριών μεταξύ Ανδρών και Γυναικών κ. Σοφοκλής Φυττής αναχωρεί αύριο για το Τορίνο για να συμμετάσχει σε Διάσκεψη με θέμα «Εξωτερική Πολιτική και Ανθρώπινα Δικαιώματα», η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 13 Δεκεμβρίου με πρωτοβουλία της Ιταλικής Γερουσίας και της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ). Στις 14 Δεκεμβρίου ο κ. Φυττής θα παρακολουθήσει και τις εργασίες της Πολιτικής Επιτροπής της ΚΣΣΕ.

Τις εργασίες της Διάσκεψης αναμένεται να προσφωνήσουν ο Πρόεδρος της ΚΣΣΕ κ. Jean-Claude Mignon, ο Δήμαρχος του Τορίνου κ. Piero Fassino και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικών Υποθέσεων της ΚΣΣΕ κ. Pietro Marcenaro. Μεταξύ των κύριων ομιλητών της Διάσκεψης θα είναι η Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικών Υποθέσεων και Ίσων Ευκαιριών της Ιταλίας κα Elsa Fornero, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Ιταλικής Γερουσίας κ. Lamberto Dini, ο Ειδικός Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα κ. Σταύρος Λαμπρινίδης και ο Επίτροπος Διοικήσεως της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Vladimir Lukin.