2/11/12

Χαιρετισμός του Υπουργού Άμυνας κ. Δημήτρη Ηλιάδη στην τελετή απονομής του Πράσινου Μπερέ στους νέους καταδρομείς της 2012Β’ ΕΣΣΟ 02/11/2012


Σας συγχαίρω για την επιτυχή ολοκλήρωση της εκπαίδευσης σας και την απονομή του Πράσινου Μπερέ. Εκφράζω τα συγχαρητήρια μου στο Διοικητή Καταδρομών, στον Διοικητή του Κέντρου Εκπαίδευσης και στους εκπαιδευτές αξιωματικούς και υπαξιωματικούς για την άρτια και υψηλού επιπέδου εκπαίδευση που παρέχουν στους νέους καταδρομείς. Στον επαγγελματισμό και την ευσυνειδησία τους οφείλεται η επιτυχία, οι άριστες επιδόσεις και η στρατιωτική αρετή των νέων καταδρομέων.

Νέοι καταδρομείς, η ένταξη και η υπηρεσία σας στις ειδικές δυνάμεις που εθελοντικά έχετε επιλέξει αποτελεί ιδιαίτερη προσφορά προς την Εθνική μας Φρουρά. Ο τόπος μας χρειάζεται νέους σοβαρούς και υπεύθυνους, δυναμικούς και πειθαρχημένους, με μαχητικό φρόνημα και στρατιωτική συνείδηση στην υπηρεσία της πατρίδας.

Η συνεχής εκπαίδευση, η συνειδητή πειθαρχία, η ετοιμότητα, η επαγρύπνηση και το υψηλό ηθικό αποτελούν τα κυριότερα στοιχεία ισχυροποίησης της επιχειρησιακής και μαχητικής ικανότητας των Ειδικών μας Δυνάμεων. Το ανθρώπινο δυναμικό είναι ο σημαντικότερος συντελεστής της αμυντικής μας προσπάθειας. Η Εθνική Φρουρά βρίσκεται σε μια φάση δυναμικής ανασυγκρότησης με στόχο να καταστεί ένας σύγχρονος και ευέλικτος στρατός ευρωπαϊκών προδιαγραφών, ικανός να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τις προκλήσεις των καιρών και να υπερασπισθεί την ελευθερία της πατρίδας και την αξιοπρέπεια του λαού μας ως αξιόμαχη και αξιόπιστη αποτρεπτική δύναμη. Σ΄αυτόν τον αγώνα εσείς, οι νέοι καταδρομείς, έχετε σημαντικό ρόλο να διαδραματίσετε. Να είσαστε υπερήφανοι. Είμαι σίγουρος ότι θα φανείτε αντάξιοι της εμπιστοσύνης μας. Αφοσιωθείτε στην αποστολή σας και επανδρώστε επάξια τις Μοίρες Καταδρομών της Εθνικής Φρουράς.

Οι συνθήκες είναι δύσκολες αλλά είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε μπροστά. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε με θέληση, συνέπεια και υπευθυνότητα να ανατρέψουμε την τουρκική κατοχή, να ανακόψουμε τον εποικισμό, να αποτρέψουμε τον εφιάλτη και την κατάρα της διχοτόμησης. Στόχος μας είναι μια ελεύθερη και επανενωμένη Κύπρος, ένα νησί της ειρήνης, της δημιουργίας και της προόδου για όλους τους νόμιμους κατοίκους του. Σε αυτή την προσπάθεια η Ελλάδα, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, παραμένει πάντα ο σταθερός και ανιδιοτελής συμπαραστάτης της ανεξαρτησίας, της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η Κυβέρνηση και εγώ προσωπικά εκφράζουμε εκτίμηση και εμπιστοσύνη στην ηγεσία, τους αξιωματικούς, υπαξιωματικούς, τους οπλίτες και το πολιτικό προσωπικό της Εθνικής Φρουράς και στο έργο που όλοι μαζί επιτελείτε. Είμαστε σταθερά στο πλευρό σας, στην κοινή μας αποστολή για την υπεράσπιση της πατρίδας μας. Είμαστε σίγουροι ότι θα φανείτε αντάξιοι της εμπιστοσύνης της Πολιτείας. Προχωρούμε μπροστά με πίστη και αυτοπεποίθηση, με ελπίδα και αισιοδοξία για το μέλλον. Καλή υπηρεσία. Να είστε πάντα καλά.