2/11/12

Ο Υπουργός Εμπορίου θα μεταβεί σε Λονδίνο και Βρυξέλλες 02/11/2012

Ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Νεοκλής Συλικιώτης αναχωρεί την Κυριακή για το Λονδίνο, όπου θα επισκεφθεί, τη Δευτέρα, 5 Νοεμβρίου, την τουριστική έκθεση World Travel Market 2012.


Στο περιθώριο της έκθεσης ο κ. Συλικιώτης θα έχει σειρά επαφών με εκπροσώπους μεγάλων οργανωτών ταξιδιών και αεροπορικών εταιρειών της Μεγάλης Βρετανίας. Επίσης, θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου σε εκπροσώπους των ΜΜΕ της παροικίας και απεσταλμένους κυπριακών ΜΜΕ αναφορικά με τα αποτελέσματα της επίσκεψής του καθώς και για τις γενικότερες εξελίξεις στον τομέα του τουρισμού στην Κύπρο.


Το βράδυ της Δευτέρας ο κ. Συλικιώτης θα μεταβεί στις Βρυξέλλες, όπου θα συμμετάσχει την Τρίτη, 6 Νοεμβρίου, στη Συνάντηση Υψηλού Επιπέδου που διοργανώνει η δεξαμενή σκέψης «Friends of Europe» με θέμα τη νέα ενεργειακή πολιτική της ΕΕ για τον 21ο αιώνα. Μεταξύ των σημαντικών θεμάτων που θα συζητηθούν είναι οι προκλήσεις για υλοποίηση του Ενεργειακού Χάρτη Πορείας 2050 της ΕΕ, οι επενδύσεις που απαιτούνται για ολοκλήρωση της εσωτερικής αγοράς ενέργειας μέχρι το 2014 και ο καθορισμός πλαισίου πολιτικής για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας με χρονικό ορίζοντα πέραν του 2020.


Ο Υπουργός Εμπορίου επιστρέφει στην Κύπρο το βράδυ της Τρίτης.