31/10/12

Ο Πρόεδρος της Βουλής επισκέφθηκε την μονάδα προεπαγγελματικής κατάρτισης παιδιών με ειδικές ανάγκες στην Τεχνική Σχολή Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’ στον Αρχάγγελο 31/10/2012

Αντιπροσωπεία της Βουλής των Αντιπροσώπων υπό τον Πρόεδρο του Σώματος κ. Γιαννάκη Λ. Ομήρου πραγματοποίησε σήμερα επίσκεψη στην μονάδα προεπαγγελματικής κατάρτισης παιδιών με ειδικές ανάγκες στην Τεχνική Σχολή Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’ στον Αρχάγγελο. Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν οι βουλευτές κ. Ανδρέας Πιτσιλλίδης και οι κυρίες Στέλλα Κυριακίδου , Ειρήνη Χαραλαμπίδου και Ρούλα Μαυρονικόλα.

Σε δηλώσεις του μετά
την ολοκλήρωση της επίσκεψης ο Πρόεδρος της Βουλής είπε: «Διαπιστώσαμε εδώ στο Τεχνικό Σχολείο Μακαρίου Γ΄ το υψηλό επίπεδο της παρεχόμενης εκπαίδευσης το οποίο θα πρέπει να πω είναι άκρως επαινετέο και για έναν ακόμη πρόσθετο λόγο: γιατί αυτή η συγκεκριμένη σχολή προσφέρει υπηρεσίες και σε παιδιά με ειδικές ικανότητες, δίνοντας ένα λαμπρό παράδειγμα για το πώς θα πρέπει να συμπεριφέρεται η κυπριακή πολιτεία και κοινωνία για τα άτομα που αντιμετωπίζουν κάποια προβλήματα. Αυτά τα προβλήματα μπορούν και πρέπει να ξεπεραστούν μέσα από την παροχή των σωστών γνώσεων, των σωστών ικανοτήτων για να ενταχθούν δημιουργικά και στον κόσμο της εργασίας.

Ενώπιον της σημερινής παγκόσμιας οικονομικής κρίσης η αποτελεσματική απάντηση είναι η υψηλού επιπέδου παιδεία και η διά βίου μάθηση
, ακριβώς για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε δημιουργικά την πρόκληση της οικονομικής κρίσης για να υπάρξει ώθηση στην ανάπτυξη, για να δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας ιδιαίτερα για τη νέα γενιά. Μια νέα γενιά σωστά εκπαιδευμένη μπορεί να εισέλθει δημιουργικά στον χώρο της εργασίας και να δώσει την απάντηση σε αυτή την κρίση, η οποία πλήττει ολόκληρο τον κόσμο».