17/8/12

Συμμετοχή της Κύπρου σε διεθνή διαγωνισμό νέων με θέμα το νερό 17/08/2012


Η Κύπρος παίρνει μέρος φέτος για δεύτερη χρονιά σε διεθνή διαγωνισμό μεταξύ νέων 15 – 20 ετών από 28 χώρες για μελέτες/εργασίες σχετικές με το νερό. Ο διαγωνισμός διεξάγεται στα πλαίσια του Συνεδρίου «Παγκόσμια Εβδομάδα Νερού» που γίνεται κάθε Αύγουστο στη Στοκχόλμη.

Οι νέοι που συμμετέχουν στο διαγωνισμό παρουσιάζουν τρόπους καθαρισμού του νερού και προστασίας του υποθαλάσσιου περιβάλλοντος και αναπτύσσουν λύσεις που είναι άμεσες, οικονομικές και εφαρμόσιμες σε όλο τον πλανήτη. Επίσης κατά την παραμονή τους στη Στοκχόλμη έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν ηγετικές φυσιογνωμίες στον τομέα του νερού και να συνάψουν χρήσιμες γνωριμίες και φιλίες.
Η ομάδα που εκπροσωπεί την Κύπρο προέρχεται από το Λύκειο Πολεμιδιών και πρώτευσε σε σχετικό διαγωνισμό μεταξύ 19 λυκείων της Κύπρου με την εργασία «Η οξυγόνωση της επιφάνειας των υδάτινων σωμάτων από τον ηλιακό-αιολικό μύλο οξυγόνου – Μελέτη της περίπτωσης του φράγματος των Πολεμιδιών».
Την ομάδα αποτελούν οι μαθητές: Ανδρέας Ττοφή, Μάριος Χρίστου και Γιώργος Μενελάου. Υπεύθυνη καθηγήτρια ήταν η κα Άντρη Ευστρατίου Χριστοδουλίδου.
Ο διαγωνισμός έχει χρηματικό έπαθλο 5.000 δολαρίων και τελεί υπό την αιγίδα της Πριγκίπισσας Βικτώριας της Σουηδίας η οποία και θα βραβεύσει τη νικήτρια ομάδα.