17/8/12

Αιτήσεις για χρηματοδότηση της παραγωγής κινηματογραφικών ταινιών για το 2013 17/08/2012


Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού (Συμβουλευτική Επιτροπή Κινηματογράφου) ανακοινώνει ότι δέχεται προτάσεις προς εξέταση για τη χρηματοδότηση της παραγωγής κινηματογραφικών ταινιών για το έτος 2013, στις πιο κάτω κατηγορίες:
1. Ταινίες μικρού μήκους και κινουμένων σχεδίων – Παραγωγή (διάρκεια μέχρι 15΄)
2. Ταινίες ντοκιμαντέρ μικρού μήκους – Παραγωγή (διάρκεια μέχρι 30΄)
3. Ανάπτυξη παραγωγικού σχεδίου ταινίας μεγάλου μήκους: Μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ (διάρκειας 60-90 λεπτών), κινουμένων σχεδίων (διάρκειας 60-90 λεπτών).
4. Ανάπτυξη σεναρίου για ταινία μεγάλου μήκους: Μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ (διάρκειας 60-90 λεπτών), κινουμένων σχεδίων (διάρκειας 60-90 λεπτών) και για ταινία μικρού μήκους (διάρκειας μέχρι 15 λεπτών).
Για τις παραγωγές που γυρίζονται σε ψηφιακή τεχνολογία γίνονται αποδεκτές οι ακόλουθες ποιότητες: Standard digital για ταινίες εναλλακτικού κινηματογράφου και HD 2K, 4K για μεγάλου μήκους ταινίες μυθοπλασίας.
Με την ολοκλήρωση της ταινίας ο παραγωγός οφείλει να καταθέσει στο Αρχείο Κινηματογράφου μια κόπια προβολής της ταινίας σε 35 mm. Το κόστος της πρέπει να συμπεριλαμβάνεται στον αρχικό προϋπολογισμό. Εάν ο Παραγωγός επιθυμεί η ταινία να μη μεταγραφεί σε φιλμ 35 mm, οφείλει να το δηλώσει από την αρχή. Σε τέτοια περίπτωση οφείλει να καταθέσει Master της ταινίας του στο σχήμα που θα χρησιμοποιηθεί (Digital Cinema Package).
Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού ανακοινώνει, επίσης, ότι όλες οι προτάσεις για χρηματοδότηση ταινιών θα μελετηθούν με βάση τον «Κανονισμό Χρηματοδοτικών Προγραμμάτων για την Ενίσχυση Κινηματογραφικών Ταινιών» ο οποίος ισχύει μέχρι τον Ιούνιο του 2015.
Φέρεται σε γνώση των ενδιαφερομένων ότι η υλοποίηση της πιο πάνω εξαγγελίας δυνατόν να υποστεί τροποποίηση σε περίπτωση περαιτέρω μείωσης του κονδυλίου.


Συμπληρωματικές πληροφορίες:
Οι αιτητές οφείλουν να γνωρίζουν τον Κανονισμό Χρηματοδότησης και οι αιτήσεις τους να συνάδουν µ΄ αυτόν. Ελλιπείς αιτήσεις ή προτάσεις που δεν θα συνάδουν µε τον Κανονισμό Χρηματοδότησης θα αποκλείονται. (Τα αντίγραφα δεν θα επιστρέφονται)
Οι αιτήσεις μαζί µε τα ειδικά έντυπα θα πρέπει να υποβληθούν σε 12 αντίγραφα στη Γραμματεία της Συμβουλευτικής Επιτροπής Κινηματογράφου στη διεύθυνση: Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, Πολιτιστικές Υπηρεσίες, 1ος Όροφος, Γραφείο 110, Ιφιγενείας 27, 2007 Στρόβολος, Λευκωσία.
Η παραλαβή των προτάσεων θα γίνει, ανά κατηγορία, στις ακόλουθες ημερομηνίες:
Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου από τις 9 π.μ. μέχρι τη 1.30 μ.μ.
Ταινίες μικρού μήκους
Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2012 από τις 9 π.μ. μέχρ τη 1.30 μ.μ.
Ταινίες μεγάλου μήκους
Τα κατατεθέντα έγγραφα δεν επιστρέφονται.
Τα έντυπα υποβολής αιτήσεων και ο Κανονισμός Χρηματοδότησης μπορούν να εξασφαλιστούν από την ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού: www.moec.gov.cy (Ανακοινώσεις). Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να επικοινωνούν µε τον κ. Διομήδη Νικήτα στο τηλέφωνο 22809811, μετά τη 1.30 μ.μ., καθημερινά.