12/6/12

Δηλώσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης 12/06/2012


Μετά το πέρας της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σήμερα ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κ. Λουκά Λουκά, σχετικά με τις προτεραιότητες του Υπουργείου κατά την Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ, απάντησε σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων οι οποίες αφορούσαν θέματα της επικαιρότητας, ως ακολούθως:


Ερωτηθείς σχετικά με το πού βρίσκεται το θέμα των ερευνών για τους τραπεζικούς λογαριασμούς στην Κύπρο του Χόσνι Μουμπάρακ, ο κ. Λουκά είπε ότι η υπόθεση ακόμη διερευνάται από τα αρμόδια όργανα. Όπως ανέφερε: «Δεν κάνουμε από μόνοι μας ανεξέλεγκτα έρευνα. Έρχονται σε εμάς συγκεκριμένα αιτήματα από την κάθε χώρα. Η αρμόδια μονάδα που χειρίζεται αυτά τα θέματα είναι η ΜΟΚΑΣ. Είναι μια έρευνα που γίνεται για τον εντοπισμό περιουσιακών στοιχείων σε τράπεζες αλλά δεν είναι τόσο απλό. Πρέπει να γίνει και έρευνα στον Έφορο Εταιρειών, εάν υπάρχουν εταιρείες που ανήκουν σε αυτά τα άτομα». Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, πρόσθεσε ότι «Οι λογαριασμοί παγοποιούνται μετά από διατάγματα του δικαστηρίου».
Ερωτηθείς ως προς το θέμα της σημερινής του συνάντησης με αντιπροσωπεία του ΟΠΑΠ, ο κ. Λουκά ανέφερε ότι οι υποθέσεις εμπρησμών πρακτορείων του ΟΠΑΠ διερευνούνται ακόμη. «Είχε και το αρμόδιο τμήμα της Αστυνομίας συνάντηση την περασμένη εβδομάδα, όπου είχαν δοθεί οδηγίες για μέτρα αυτοπροστασίας. Η Αστυνομία έχει καταρτίσει τον δικό της σχεδιασμό για πρόληψη αυτού του φαινομένου. Εξέφρασαν την ευαρέσκειά τους για τα μέτρα που είχε πάρει η Αστυνομία και τις συμβουλές που είχε δώσει. Η υπόθεση είναι υπό διερεύνηση, εξετάζονται όλες οι πιθανότητες», κατέληξε.