12/6/12

Ο Πρόεδρος της Βουλής δέχθηκε αντιπροσωπία της Επιτροπής Ελέγχου Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής των Κοινοτήτων της Βρετανίας 12/06/2012

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, κ. Γιαννάκης Λ. Ομήρου, δέχθηκε σήμερα αντιπροσωπία της Επιτροπής Ελέγχου Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής των Κοινοτήτων της Βρετανίας, η οποία πραγματοποιεί επίσκεψη εργασίας στην Κύπρο, εν όψει της επικείμενης Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης 



. Επικεφαλής της αντιπροσωπίας είναι ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, κ. William Cash και σ’αυτή συμμετέχουν οι βουλευτές, κ. James Clappison, κ. Michael Connarty, κα Julie Elliot, κ. Kelvin Hopkins και κ. Henry Smith. Παρών στη συνάντηση ήταν και ο Ύπατος Αρμοστής του Ηνωμένου Βασιλείου στην Κύπρο, κ. Matthew Kidd.
Κατά τη συνάντηση ο Πρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε στις προτεραιότητες της Κυπριακής Προεδρίας και τις υποχρεώσεις που θα αναλάβει η Βουλή των Αντιπροσώπων σε αυτά τα πλαίσια. Ακολούθησε ανταλλαγή απόψεων σε ό,τι αφορά επί μέρους θέματα, όπως, μεταξύ άλλων, το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο, η Αραβική Άνοιξη και θέματα Κοινής Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας και Ευρωπαϊκής Πολιτικής Ασφάλειας και Άμυνας.
Ο Πρόεδρος της Βουλής ενημέρωσε, επίσης, την αντιπροσωπία για το Κυπριακό πρόβλημα και την παρούσα φάση του, υπογραμμίζοντας ότι, παρά την πάγια αρνητική τουρκική στάση, η Κυπριακή Δημοκρατία συνεχίζει τις προσπάθειες για επίτευξη λύσης, βασισμένης στα ψηφίσματα του ΟΗΕ, τις αρχές και αξίες της Ε.Ε. και τις Συμφωνίες Υψηλού Επιπέδου 1977 και 1979.