31/5/12

Πρόσκληση σε δημοσιογραφική διάσκεψη του Υφυπουργού Προεδρίας

Πρόσκληση σε δημοσιογραφική διάσκεψη του Υφυπουργού Προεδρίας για Ευρωπαϊκά Θέματα κ. Ανδρέα Δ. Μαυρογιάννη με θέμα: Το πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο της ΕΕ και η ευθύνη που αναλαμβάνει η Κυπριακή Προεδρία
 
31/05/2012


Το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο (ΠΔΠ) 2014-2020 είναι κεντρικό θέμα στις ευθύνες που αναλαμβάνει σε λίγες εβδομάδες η Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ.
Ο Υφυπουργός Προεδρίας για Ευρωπαϊκά Θέματα σας προσκαλεί σε δημοσιογραφική διάσκεψη
, για να παρουσιάσει συνοπτικά τις βασικές πτυχές του ΠΔΠ και να επεξηγήσει τα κρίσιμα σημεία του που θα προκύψουν στην προσπάθεια που θα καταβάλει η Κυπριακή Προεδρία για κατάληξη σε πολιτική συμφωνία.
Η πρόσκληση απευθύνεται σε όλα τα ΜΜΕ, αλλά και ειδικά σε πολιτικούς και οικονομικούς συντάκτες που θα έχουν διαρκή ενασχόληση με την εξέλιξη αυτής της διαπραγμάτευσης κατά την εξάμηνη θητεία της Κυπριακής Προεδρίας.

Το ΠΔΠ θα καθορίσει το πλαίσιο της κοινοτικής χρηματοδότησης (περίπου 1 τρις ευρώ
), τους τομείς πολιτικής που θα προωθήσει η Ένωση για την ανάπτυξη, το ύψος των συνεισφορών, τα κριτήρια και ποσοστά εθνικής συμμετοχής, πάνω στα οποία θα εξελιχθεί ο προϋπολογισμός της ΕΕ για τα επόμενα επτά χρόνια. Το ΠΔΠ βρίσκεται ήδη υπό συζήτηση και η Δανική Προεδρία επεξεργάζεται το διαπραγματευτικό πλαίσιο (negotiating box). Το ΠΔΠ θα απασχολήσει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις 28-29 Ιουνίου από το οποίο η Κυπριακή Προεδρία θα αντλήσει περαιτέρω κατευθύνσεις.
Η δημοσιογραφική διάσκεψη θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 5 Ιουνίου, στις 10 π
.μ. στο κτήριο της Γραμματείας της Κυπριακής Προεδρίας Ε.Ε. – Οδός Κυριάκου Μάτση 56.