24/5/12

Υπό την αιγίδα του Τμήματος Εργασιακών Σχέσεων η πρώτη συνάντηση στα πλαίσια της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ από την Κυπριακή Δημοκρατία
 
24/05/2012


Tο Τμήμα Εργασιακών Σχέσεων του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων θα φιλοξενήσει αύριο στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία» την πρώτη συνάντηση στα πλαίσια της άσκησης της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ από την Κυπριακή Δημοκρατία.

Κύρια θέματα στην ατζέντα των ολοήμερων εργασιών της συνάντησης των Γενικών Διευθυντών Εργασιακών Σχέσεων των κρατών-μελών της ΕΕ και των εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι η παρουσίαση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή του νέου «Πακέτου Απασχόλησης» μέσω του οποίου προτείνεται νέα δέσμη μέτρων και ευκαιριών για την απασχόληση, η ανταλλαγή απόψεων σε σχέση με τις προτάσεις της Επιτροπής που αφορούν στην απόσπαση των εργαζομένων και συζήτηση γύρω από τη δημιουργία μιας Ευρωπαϊκής Πλατφόρμας για καταπολέμηση της αδήλωτης απασχόλησης. Στη συνάντηση θα γίνει, επίσης, παρουσίαση των προτεραιοτήτων της Κυπριακής Προεδρίας στους τομείς της κοινωνικής πολιτικής και απασχόλησης από τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Γεώργιο Παπαγεωργίου.

Η υψηλού επιπέδου ομάδα των Γενικών Διευθυντών Εργασιακών Σχέσεων των κρατών-μελών της ΕΕ παρέχει βοήθεια και συμβουλές στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή είτε κατόπιν αιτήματος της ίδιας της Επιτροπής είτε αυτεπάγγελτα. Η συνεργασία σε αυτό το επίπεδο είναι εξαιρετικής σημασίας, καθότι οι εργασιακές σχέσεις δεν περιορίζονται πλέον στα εθνικά σύνορα, αλλά διαδραματίζουν πολύ σημαντικό ρόλο σε διασυνοριακό επίπεδο μεταξύ των κρατών-μελών.