18/5/12

Έναρξη λειτουργίας Σχεδίων Χορηγιών για ενθάρρυνση της χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας
 
18/05/2012


Η Επιτροπή Διαχείρισης του Ειδικού Ταμείου ΑΠΕ ΚΑΙ ΕΞ.Ε ανακοινώνει την έναρξη λειτουργίας των τριών ακόλουθων Σχεδίων Χορηγιών για το έτος 2012:
Α.
Σχέδιο Παροχής Χορηγιών για Ενθάρρυνση της Χρήσης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας για φυσικά και νομικά πρόσωπα καθώς και φορείς του δημόσιου τομέα που ασκούν οικονομική δραστηριότητα.
Β.
Σχέδιο Παροχής Χορηγιών για Ενθάρρυνση της Χρήσης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας για φυσικά πρόσωπα και οργανισμούς, στον βαθμό που δεν ασκούν οικονομική δραστηριότητα.
Γ.
Σχέδιο Χορηγιών για Ενθάρρυνση της Ηλεκτροπαραγωγής από μεγάλα εμπορικά αιολικά, ηλιοθερμικά, φωτοβολταϊκά συστήματα και συστήματα αξιοποίησης βιομάζας.
Για τα Σχέδια Α και Β αιτήσεις θα γίνονται δεκτές για όλες τις κατηγορίες και υποκατηγορίες επενδύσεων από τις 28 Μαΐου μέχρι τις 31 Οκτωβρίου.

Για το Σχέδιο Γ αιτήσεις θα γίνονται δεκτές όπως φαίνεται στο Παράρτημα Α του εν λόγω Σχεδίου.

Η Επιτροπή θα σταματήσει να δέχεται αιτήσεις ή να εξετάζει υποβληθείσες αιτήσεις όταν δεσμευτεί με αποφάσεις παραχώρησης χορηγιών, όταν εξαντληθεί ο συνολικός ετήσιος προϋπολογισμός του Σχεδίου για το έτος 2012 ή όταν συμπληρωθεί το καθορισμένο όριο δυναμικότητας της κάθε κατηγορίας.

Η υποβολή των αιτήσεων θα γίνεται προς
τη Διαχειριστική Επιτροπή Ειδικού Ταμείου ΑΠΕ και ΕΞ.Ε στην οδό Αγαπήνωρος 2 & Μακαρίου, Μέγαρο ΙΡΙΣ, 1076 Λευκωσία.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθεύονται
το κείμενο των Σχεδίων, τα Έντυπα Αιτήσεων και τους σχετικούς Οδηγούς Ενεργειακών Επενδύσεων από τη Διαχειριστική Επιτροπή Ειδικού Ταμείου ΑΠΕ και ΕΞ.Ε, τα κατά τόπους επαρχιακά γραφεία του Υπουργείου Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού και από την ιστοσελίδα του Ιδρύματος Ενέργειας Κύπρου http://www.cie.org.cy από τις 21 Μαΐου.