15/5/12

Ο Πρόεδρος της Βουλής δέχθηκε τον Πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας
 
15/05/2012


Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκης Λ. Ομήρου δέχθηκε σήμερα τον Πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας κ. Li Guobang, με την ευκαιρία της αναχώρησής του από την Κύπρο.

Κατά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος της Βουλής ευχαρίστησε τον Κινέζο Πρέσβη για την αγαστή συνεργασία και πρόσθεσε ότι η παρουσία του κ.
Li στην Κύπρο βοήθησε να ενισχυθούν ακόμα πιο ουσιαστικά οι ήδη άριστες σχέσεις Κύπρου – Κίνας. Ο κ. Ομήρου υπογράμμισε τη σημαντική στήριξη και σταθερή θέση αρχών που διατηρεί η Κίνα στο κυπριακό πρόβλημα ως μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, υπέρ της κυριαρχίας, της ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Κύπρου και της επίλυσης του κυπριακού προβλήματος στο πλαίσιο των σχετικών αποφάσεων και ψηφισμάτων του ΟΗΕ.

Ο κ.
Li αναφέρθηκε στην αλματώδη ανάπτυξη που παρατηρείται στις σχέσεις των δύο χωρών σε όλους τους τομείς και τόνισε τον πρωταγωνιστικό ρόλο που διαδραμάτισε η Βουλή των Αντιπροσώπων προς αυτήν την κατεύθυνση. Επαναβεβαίωσε επίσης την υποστήριξη της χώρας του στην επανένωση της Κύπρου στη βάση αμοιβαία αποδεκτής συμφωνίας που θα προκύψει από διαπραγματεύσεις και επανέλαβε την προσήλωση της Κίνας στον σεβασμό της εδαφικής ακεραιότητας, ανεξαρτησίας και κυριαρχίας της Κύπρου. Τέλος, ο κ. Li εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την πάγια στήριξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην πολιτική της «Μιας Κίνας».