27/4/12

Υπουργός Εμπορίου θα επισκεφθεί την Τρίπολη της Λιβύης στις 28 και 29 Απριλίου
 
27/04/2012


Ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Νεοκλής Συλικιώτης αναχωρεί αύριο για την Τρίπολη της Λιβύης όπου, μαζί με την Υπουργό Εξωτερικών δρ Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή και τον Υπουργό Υγείας κ. Σταύρο Μαλά, θα πραγματοποιήσουν επίσημη επίσκεψη.
Κατά την επίσκεψη, ο κ. Συλικιώτης θα έχει αριθμό συναντήσεων με κρατικούς αξιωματούχους του Επαναστατικού Μεταβατικού Συμβουλίου της Κυβέρνησης της Λιβύης, μεταξύ των οποίων ο Υπουργός Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου, ο Υπουργός Βιομηχανίας, ο Υπουργός Οικονομίας και, τέλος, ο Γενικός Διευθυντής της Γενικής Αρχής Τουρισμού και Αρχαιοτήτων.

Σκοπός των συναντήσεων είναι η συζήτηση, με την Κυβέρνηση της Λιβύης, της οικονομικής κατάστασης που επικρατεί στη χώρα μετά την επανάσταση και η διερεύνηση των προοπτικών που υπάρχουν για εξαγωγές κυπριακών προϊόντων και υπηρεσιών. Επιπρόσθετα, ο Υπουργός Εμπορίου θα συζητήσει τρόπους πιθανών συνεργασιών της Κύπρου και της Λιβύης στους τομείς του τουρισμού και της ενέργειας, καθώς επίσης τις δυνατότητες για συνεργασία μεταξύ Κύπρου και Λιβύης για επιχειρηματικές δραστηριότητες και την αμφίδρομη προσέλκυση επενδύσεων.

Τον κ. Συλικιώτη θα συνοδεύουν, επίσης, κατά την επίσκεψή του στην Τρίπολη, ο Πρόεδρος του Κυπριακού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου κ. Φειδίας Πηλείδης μαζί με 18μελή επιχειρηματική αποστολή από τον κατασκευαστικό τομέα, στον οποίο η Κύπρος έχει την εμπειρία και μπορεί να εμπλακεί σε έργα για την ανοικοδόμηση της χώρας με ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα των υποδομών, δρόμων, σχολείων, νοσοκομείων και οικιστικών μονάδων.

Ο Υπουργός Εμπορίου επιστρέφει στην Κύπρο την Κυριακή, 29 Απριλίου.