23/4/12



Η Υπουργός Εσωτερικών κα Ελένης Μαύρου θα μεταβεί στις Βρυξέλλες και το Λουξεμβούργο
 
23/04/2012




Η Υπουργός Εσωτερικών κα Ελένη Μαύρου αναχωρεί αύριο για τις Βρυξέλλες, όπου θα πραγματοποιήσει σειρά συναντήσεων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με εισηγητές εκθέσεων για προτάσεις νομοθετημάτων που αφορούν τις αρμοδιότητες της εν όψει της ανάληψης της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ από την Κύπρο. Στόχος των συναντήσεων είναι η ενδυνάμωση της συνεργασίας μεταξύ της επικείμενης Κυπριακής Προεδρίας και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.


Η κα Υπουργός θα μεταβεί στη συνέχεια στο Λουξεμβούργο για να λάβει μέρος στο Συμβούλιο Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ που θα πραγματοποιηθεί στις 26 Απριλίου. Η ημερήσια διάταξη του Συμβουλίου περιλαμβάνει σειρά θεμάτων που αφορούν τις αρμοδιότητες του Υπουργείου Εσωτερικών. Ιδιαίτερης σημασίας για την Κύπρο είναι το θέμα που αφορά τον οδικό χάρτη για τη διασφάλιση συγκροτημένης αντίδρασης της ΕΕ στις συνεχείς μεταναστευτικές πιέσεις, το θέμα του Κοινού Ευρωπαϊκού Συστήματος Ασύλου καθώς και τα Συμπεράσματα του Συμβουλίου σχετικά με τις Συμφωνίες Επανεισδοχής.


Στο περιθώριο του Συμβουλίου η Υπουργός Εσωτερικών θα πραγματοποιήσει σειρά διμερών συναντήσεων με ομολόγους της κατά τις οποίες θα παρουσιάσει τις προτεραιότητες της επικείμενης Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ.


Η κα Υπουργός επιστρέφει στην Κύπρο την Παρασκευή, 27 Απριλίου.