23/4/12



Δηλώσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης για θέματα επικαιρότητας
 
23/04/2012




Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κ. Λουκάς Λουκά κήρυξε σήμερα την έναρξη της Εβδομάδας Πυρασφάλειας 23-29 Απριλίου με θέμα: «Φυσικό Αέριο και Επικίνδυνα Υλικά». Μετά το πέρας της τελετής, ο κ. Υπουργός απάντησε σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων που αφορούσαν σε θέματα επικαιρότητας.


Κληθείς να σχολιάσει αναφορά του Αναπληρωτή Διευθυντή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στον χαιρετισμό του για αποκοπή κονδυλίων που αφορούν στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, ο κ. Λουκά διευκρίνισε ότι ο Αναπληρωτής Διευθυντής δεν ανέφερε ότι έγιναν αποκοπές κονδυλίων αλλά παρακάλεσε όπως μη γίνουν. Πρόσθεσε, δε, ότι οι Προϋπολογισμοί γίνονται με πολλή μελέτη και ελέγχονται από τη Βουλή. «Είμαστε πολύ ευαίσθητοι σε θέματα πυρόσβεσης και, γενικά, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, και πρέπει να παρέχουμε όλες τις διευκολύνσεις που χρειάζεται το Σώμα» είπε και συμπλήρωσε: «Εξαρτάται και από το κονδύλι που πρέπει να εγκριθεί. Είναι η εποχή τώρα που προσλαμβάνονται οι εποχιακοί εργάτες πυρόσβεσης από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, το Υπουργείο Εσωτερικών, το Ταμείο Θήρας».


Ερωτηθείς πού θα αναγερθεί ο νέος Πυροσβεστικός Σταθμός, ο κ. Λουκά είπε ότι η δημιουργία του θα είναι σίγουρα στην περιοχή κοντά στο Βασιλικό, όπου θα γίνουν και οι εγκαταστάσεις του τερματικού σταθμού υγροποίησης φυσικού αερίου. Μελετάται τώρα, ανέφερε, πόσο μεγάλος περιφερειακός σταθμός θα είναι αυτός και αν στην Κοφίνου θα παραμείνει μόνο το αρχηγείο της ΕΜΑΚ.


Ερωτηθείς, στη συνέχεια, σχετικά με πρόσφατες πληροφορίες που έδωσε ο ισοβίτης Κίτας σχετικά με το διπλό φονικό στην Πάφο τον περασμένο Δεκέμβριο, ο κ. Υπουργός είπε ότι η Αστυνομία αξιολογεί τις πληροφορίες όπως αξιολογεί όλες τις πληροφορίες που δίνονται από οποιονδήποτε. Δεν έχουν τελειώσει ακόμη οι εξετάσεις, πρόσθεσε, ενώ αναφορικά με τα αιτήματα που προέβαλε ο ισοβίτης σε αντάλλαγμα για τις πληροφορίες, ο κ. Λουκά είπε: «Είναι γνωστή η απόρριψη που είχε δοθεί. Αλλά δεν είναι αρμόδια η Υπηρεσία γι’ αυτό, άλλα άτομα είναι αρμόδια για να προχωρήσουν σε τυχόν ικανοποίηση των αιτημάτων του».


Ερωτηθείς αν μετά την πληροφορία αυτή θα αλλάξει η μεταχείριση του ισοβίτη, ο κ. Υπουργός είπε: «Σίγουρα όχι».


Ο κ. Λουκά αρνήθηκε να προβεί σε περαιτέρω δηλώσεις, τονίζοντας ότι πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί με τις δηλώσεις μας γιατί η υπόθεση εκδικάζεται αυτή τη στιγμή στο Κακουργιοδικείο.