9/4/12

Ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας
09/04/2012


Ο Υπουργός Άμυνας κ. Δημήτρης Ηλιάδης είχε σήμερα το πρωί συνάντηση, στο γραφείο του, με τον Πρέσβη της Σουηδίας στην Κύπρο κ. Clas Gierow.

Κατά τη συνάντηση έγινε ανασκόπηση των σχέσεων μεταξύ Κύπρου και Σουηδίας σε όλους τους τομείς. Επιβεβαιώθηκε το εξαίρετο επίπεδο της συνεργασίας και ανταλλάγηκαν εισηγήσεις και απόψεις για περαιτέρω ανάπτυξη και ενδυνάμωση της τόσο σε διμερή βάση όσο και στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αναφερόμενος στις συνομιλίες για το κυπριακό πρόβλημα, ο κ. Ηλιάδης είπε ότι δυστυχώς η στάση που τηρεί η τουρκική πλευρά δεν επιτρέπει αισιοδοξία. Ωστόσο η δική μας πλευρά, τόνισε ο κ. Ηλιάδης, εμμένει σταθερά στις προσπάθειες για βιώσιμη και οριστική λύση μέσα από τη διαδικασία των Ηνωμένων Εθνών και στα πλαίσια των ψηφισμάτων του Διεθνούς Οργανισμού.

Για τις πρόσφατες εξελίξεις σχετικά με την εξεύρεση φυσικού αερίου στην Κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, ο Υπουργός Άμυνας είπε ότι η Κύπρος ασκεί και θα συνεχίσει να ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα με απόλυτη προσήλωση στο διεθνές δίκαιο, σημειώνοντας ότι οι εξελίξεις αυτές αποτελούν ακόμη ένα σοβαρό κίνητρο για να συνεργαστεί η Τουρκία για την βιώσιμη λύση του Κυπριακού ώστε να μετατραπεί η Κύπρος σε ένα χώρο ειρήνης, συνεργασίας και ευημερίας για όλους τους νόμιμους πολίτες της.