9/4/12



Ο Υπουργός Γεωργίας συναντήθηκε με εκπροσώπους του Δήμου Αραδίππου
09/04/2012


Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Σοφοκλής Αλετράρης είχε σήμερα συνάντηση, στο γραφείο του, με τον Δήμαρχο κ. Ευάγγελο Ευαγγελίδη και τον Δημοτικό Γραμματέα κ. Ματθαίο Αλαμπρίτη του Δήμου Αραδίππου στην παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων.
Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε το θέμα αξιοποίησης του Δασικού Πάρκου Ριζοελιάς. Οι εκπρόσωποι έθεσαν το αίτημα της κατασκευής Αναψυκτηρίου εντός του Πάρκου. Ο κ. Υπουργός ανέφερε ότι το Τμήμα Δασών αντιμετωπίζει το αίτημα θετικά και ότι στη συνέχεια θα συζητηθεί στην αρμόδια Διαχειριστική Επιτροπή η οποία έχει υπό την επίβλεψη της την περιοχή εφόσον αυτή εμπίπτει στο Δίκτυο Natura 2000. Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι του Δήμου δεσμεύθηκαν ότι ο Δήμος θα συνεισφέρει οικονομικά στο όλο εγχείρημα. Σε σχέση με το θέμα της ασφαλτόστρωσης του κύριου δρόμου που συνδέει την κεντρική είσοδο του Πάρκου με τον εκδρομικό χώρο ο κ. Υπουργός είπε ότι εντός του 2012 θα ασφαλτοστρωθεί τμήμα του δρόμου – μήκους 300 μέτρων περίπου – και το έργο θα ολοκληρωθεί σταδιακά εντός του 2013.
Στη συνέχεια έγινε αναφορά στο ζήτημα της μετακίνησης κτηνοτροφικών υποστατικών που βρίσκονται εντός του Δήμου, για τα οποία έχει εγκριθεί σχετικό Σχέδιο Αποζημίωσης για κατεδάφιση οχληρών κτηνοτροφικών υποστατικών των οποίων οι ιδιοκτήτες κτηνοτρόφοι δεν θα μετεγκατασταθούν σε άλλη περιοχή αλλά θα εγκαταλείψουν το επάγγελμα. Οι εκπρόσωποι του Δήμου Αραδίππου ενημερώθηκαν ότι παρόλο που το κονδύλι που αφορά τις αποζημιώσεις κτηνοτρόφων έχει δεσμευθεί από τη Βουλή των Αντιπροσώπων, το Τμήμα Γεωργίας ζήτησε την αποδέσμευση του και η απάντηση αναμένεται μετά το Πάσχα. Ο κ. Υπουργός τόνισε δε ότι σε περίπτωση αποδέσμευσης του σχετικού κονδυλίου θα χρησιμοποιηθεί για τις περιπτώσεις των υποστατικών που έχουν τον μεγαλύτερο βαθμό προτεραιότητας με βάση τα κριτήρια του Σχεδίου. Υπογράμμισε, τέλος, ότι για τα υπόλοιπα υποστατικά θα υπάρχει σχετική πρόνοια στον Προϋπολογισμό του 2013.