05/03/2010
Το Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού συμμετείχε στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών “GULFOOD” η οποία πραγματοποιήθηκε στο Eκθεσιακό Kέντρο DIECC του Ντουμπάι από τις 21 μέχρι τις 24 Φεβρουαρίου.
Στην έκθεση έλαβαν μέρος 49 συνολικά κυπριακές βιομηχανίες τροφίμων και ποτών οι οποίες εξέθεσαν μεγάλη ποικιλία προϊόντων όπως ελαιόλαδο, λαχανικά, χαλούμι, ελιές, χυμούς φρούτων, πουργούρι και κατεψυγμένα τρόφιμα. Τα περίπτερα των κυπριακών βιομηχανιών επισκέφθηκε πληθώρα αγοραστών τόσο από το Ντουμπάι όσο και από άλλες χώρες της ευρύτερης περιοχής της Μέσης Ανατολής, του Αραβικού Κόλπου, της Δυτικής Ασίας και της Ανατολικής Αφρικής, οι οποίοι επέδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ποιότητα και το επίπεδο των κυπριακών προϊόντων. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των Κυπρίων εκθετών, αναμένεται ότι από τις επαφές που πραγματοποιήθηκαν θα υπογραφούν στο εγγύς μέλλον παραγγελίες αρκετών χιλιάδων ευρώ. Λόγω του ενδιαφέροντος που παραδοσιακά παρουσιάζουν οι αγορές αυτές για τα κυπριακά τρόφιμα και ποτά, το Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού προγραμματίζει την συμμετοχή του και στην επόμενη διοργάνωση της “GULFOOD” η οποία θα πραγματοποιηθεί τον Φεβρουάριο του 2011 στο Ντουμπάι.