14/9/23

Η Υπουργός Υγείας Δρ Πόπη Κανάρη επισκέφθηκε το Ογκολογικό Κέντρο της Τράπεζας Κύπρου

 


Η Υπουργός Υγείας Δρ Πόπη Κανάρη επισκέφθηκε το Ογκολογικό Κέντρο της Τράπεζας Κύπρου

Η Υπουργός Υγείας Δρ Πόπη Κανάρη πραγματοποίησε το πρωί επίσκεψη στο Ογκολογικό Κέντρο της Τράπεζας Κύπρου.

Στις δηλώσεις της η Δρ Κανάρη ανέφερε πως πρόκειται για μια συμβολική επίσκεψη, καθώς πριν από 28 χρόνια σαν σήμερα, είχε τοποθετηθεί ο θεμέλιος λίθος για τη δημιουργία του Ογκολογικού Κέντρου της Τράπεζας Κύπρου. Η Δρ Κανάρη σημείωσε πως το Κέντρο αποτελεί Πρότυπο Κέντρου στον Τομέα της Ογκολογίας και «κόσμημα» στον τομέα της υγείας στην Κύπρο. Το Υπουργείο Υγείας, είπε η κα. Υπουργός οφείλει και στηρίζει διαχρονικά το Κέντρο, τόσο με την συμβολή του στο Συμβούλιο Επιτρόπων του Ογκολογικού Κέντρου της Τράπεζας Κύπρου, στο οποίο συμμετέχει η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας, όσο και με πολλούς άλλους τρόπους.

Η Δρ Κανάρη σημείωσε ότι το Ογκολογικό Κέντρο της Τράπεζας Κύπρου θεωρείται ότι είναι πρότυπο και για το λόγο αυτό θα αναγνωριστεί ως Κέντρο Αναφοράς και Αριστείας μέσω προγράμματος του Υπουργείου Υγείας, έτσι ώστε να έχει μια πρόσθετη οικονομική ενίσχυση. Κέντρα όπως αυτό, είπε η κα. Υπουργός, θα πρέπει να τα βοηθήσουμε να κρατήσουν τον πήχη ψηλά, τόσο στην παροχή υπηρεσιών όσο και στους τομείς της πρόληψης, της θεραπείας, της  πρόγνωσης, της εκπαίδευσης της έρευνας. «Πιστεύω ότι πλαίσια των δυνατοτήτων με τις διαβουλεύσεις και τις συζητήσεις που έχουμε με τον ΟΑΥ θα πρέπει τέτοια Κέντρα -τα οποία μάλιστα είναι και μη κερδοσκοπικά- όπως είναι το Ογκολογικό Κέντρο της Τράπεζας Κύπρου, να τα βλέπουμε με μια διαφορετική σκοπιά και προσέγγιση για να υπάρχουν και οι αντίστοιχες προσεγγίσεις στον τομέα της αμοιβής που δίνει ο ΟΑΥ προς τις θεραπείες που παρέχει αυτό το Κέντρο», ανέφερε η Υπουργός Υγείας.

Η Δρ Κανάρη σημείωσε ότι το Ογκολογικό Κέντρο παρέχει τις υπηρεσίες του τόσο με τη συμβολή του Κράτους όσο και με τη συμβολή του ιδιωτικού τομέα και δη της Τράπεζας Κύπρου.  Τέτοιες συμπράξεις, δήλωσε η Υπουργός Υγείας, αποτελούν παράδειγμα και στον ευρύτερο ευρωπαϊκό τομέα.

Η Υπουργός Υγείας εξέφρασε την ικανοποίηση της για το έργο που επιτελείται στο Ογκολογικό Κέντρο της Τράπεζας Κύπρου και συνεχάρη τους γιατρούς, το νοσηλευτικό προσωπικό, τους επαγγελματίες υγείας, το Διοικητικό Συμβούλιο του Κέντρου και το Συμβούλιο Επιτρόπων για την συνεισφορά τους. Το Υπουργείο Υγείας θα είναι αρωγός και συνεργάτης προς την αναπτυξιακή πορεία του Κέντρου, κατέληξε η Δρ Κανάρη.

Ο πρόεδρος του Συμβουλίου Επιτρόπων του Ογκολογικού Κέντρου της Τράπεζας Κύπρου κ. Χρήστος Μ. Τριανταφυλλίδης καλωσόρισε την Υπουργό Υγείας στο Κέντρο και σημείωσε ότι πριν από 28 χρόνια ο τότε Υπουργός Υγείας μαζί με άλλους οραματιστές, υλοποιώντας ένα όραμα, τοποθέτησαν τον θεμέλιο λίθο για τη λειτουργία του Ογκολογικού Κέντρου της Τράπεζας Κύπρου. «Είμαι βέβαιος ότι αυτοί οι άνθρωποι είτε εν ζωή, είτε όπου κι αν βρίσκονται σήμερα, θα αισθάνονται δικαιωμένοι για την απόφαση τους καθώς το Κέντρο προσπέρασε ενδεχομένως ακόμα και τις πιο αισιόδοξες τους προσδοκίες», είπε ο κύριος Τριανταφυλλίδης και ευχαρίστησε την Υπουργό Υγείας για την διαχρονική στήριξη της πολιτείας προς το Κέντρο.