24/10/20

ΚΥΠΕ - Kυριακή Χριστοδούλου - Λευκωσία 23/10/2020 10:01

  ΚΥΠΕ - Kυριακή Χριστοδούλου - Λευκ


ωσία 23/10/2020 10:01

Η Βουλή αποφασίζει για αυτοδιάλυσή της κατά την πρώτη Ολομέλεια μετά τις παραιτήσεις
Θα αυτοδιαλυθεί ή όχι η Βουλή των Αντιπροσώπων; Η πρόταση διάλυσης κατατίθεται από το Κίνημα Οικολόγων και την ανεξάρτητη βουλευτή Άννα Θεολόγου και η απόφαση παρουσιάζεται μέχρι στιγμής να βρίσκεται στην πλάστιγγα. H Βουλή συνέρχεται στην πρώτη συνεδρία της Ολομέλειας μετά την παραίτηση του Δημήτρη Συλλούρη και του βουλευτή Χριστάκη Τζιοβάνη. Στις 1100 θα γίνει η διαβεβαίωση των νέων βουλευτών, του Γιαννάκη Γαβριήλ για το ΑΚΕΛ και της Ρούλας Γεωργιάδη για το Κίνημα Αλληλεγγύη. Νέος Πρόεδρος της Βουλής αναλαμβάνει ο Αδάμος Αδάμου, με τη συναίνεση όλων των κομμάτων πλην του ΕΛΑΜ.
Σε ισχύ από σήμερα και ως τις 9/11 τα νέα μέτρα για αναχαίτιση του κορωνοϊού
Ενίσχυση των μέτρων κατά της διασποράς της νόσου Covid-19, αλλά και μερικό Lockdown στις επαρχίες Λεμεσού και Πάφου, αποφάσισε το Υπουργικό χθες, καθώς ο ρυθμός αναπαραγωγής της νόσου στην Κύπρο πλέον ξεπερνά το 1,5, που καταδεικνύει αυξητική τάση των περιστατικών.
O Υπουργός Υγείας κάλεσε όλους να αναλογιστούν «την κρισιμότητα των στιγμών» και να τηρούν τα μέτρα και τα πρωτόκολλα, ειδικά σε χώρους εργασίας και συνάθροισης, όπου παρατηρείται και η μεγαλύτερη ροή θετικών περιστατικών. Xθες ανακοινώθηκαν άλλα 188 περιστατικά.
Η Γερμανία ετοιμάζεται για έναρξη εμβολιασμών εναντίον του κορωνοϊού, τι επικρατεί διεθνώς
Οι αρχές στην Γερμανία ετοιμάζονται για την έναρξη εμβολιασμών εναντίον του κορωνοϊού πριν από το τέλος του έτους, ενώ στην χώρα καταγράφηκαν 11.242 κρούσματα μόλυνσης και 49 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 . Aύξηση κρουσμάτων σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες.
Υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού και απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας στις επιβαρυμένες επιδημιολογικά περιοχές, ανακοίνωσε ο Κ. Μητσοτάκης.
 
Εξαιρετικό μέρος η Κύπρος για κέντρα καινοτομίας-φυτώρια επιχειρήσεων, λέει o ΥΦΕΞ ΗΠΑ στο ΚΥΠΕ [VIDEO]
Η Κύπρος είναι ένα εξαιρετικό μέρος για δημιουργία κέντρων καινοτομίας, εργαστηρίων ανάπτυξης λογισμικού και φυτωρίων  επιχειρήσεων, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ αρμόδιος για την Οικονομική Ανάπτυξη, την Ενέργεια και το Περιβάλλον, Keith Krach.
Συνελήφθη χθες αργά το βράδυ ο Γιώργος Ρουπακιάς
Συνελήφθη λίγο πριν τις 11 μμ χθες ο Γιώργος Ρουπακιάς ο οποίος βρισκόταν σε κατ` οίκον περιορισμό. Αστυνομικοί της Ασφάλειας τον παρέλαβαν από το διαμέρισμά του και τον επιβίβασαν, από την πίσω πλευρά της πολυκατοικίας, σε υπηρεσιακό αυτοκίνητο με το οποίο μεταφέρθηκε στην ΓΑΔΑ και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών μαζί με τους υπόλοιπους καταδικασθέντες της Χρυσής Αυγής.
«Φυσιολογική» η δεύτερη τηλεμαχία Τραμπ - Μπάιντεν
Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κι ο τέως αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν αναμετρήθηκαν για μιάμιση ώρα ενώπιον δεκάδων εκατομμυρίων Αμερικανών τηλεθεατών στο δεύτερο και τελευταίο ντιμπέιτ της προεκλογικής εκστρατείας, 12 μέρες πριν τις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου. Οι πολιτικοί αναλυτές και οι δημοσιογράφοι συμφωνούν ότι τουλάχιστον αυτή τη φορά πραγματοποιήθηκε μία φυσιολογική τηλεμαχία, σε σύγκριση με το «τσίρκο» της πρώτης.
Ψήφισαν ήδη 47 εκ. πολίτες στις ΗΠΑ.
Επαφές Μακρόν με Προέδρους Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν για Ναγκόρνο Καραμπάχ
Ο Πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, συνέχισε χθες τις διπλωματικές προσπάθειές του για κατάπαυση του πυρός στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, υποδεχόμενος τον Αρμένιο ομόλογό του, Αρμέν Σαρκισιάν, αφού προηγουμένως συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Πρωθυπουργό της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν και τον Πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ. H Γερουσία στέλνει το δικό της μήνυμα, παραμονή συνάντησης Πομπέο με ΥΠΕΞ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν. Η Μόσχα εκτιμά ότι σχεδόν 5.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.
Σύλληψη 21χρονου για υπόθεση παιδικής πορνογραφίας
Συνελήφθη χθες βάσει δικαστικού εντάλματος και τέθηκε υπό κράτηση 21χρονος, για διευκόλυνση των ανακρίσεων, σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση κατοχής παιδικής πορνογραφίας, διάδοσης παιδικής πορνογραφίας, απόκτησης πρόσβασης σε παιδική πορνογραφία, προσφορά ή παροχή πληροφοριών για παιδική πορνογραφία.
Πάφος-Καρμιώτισσα ανοίγουν την αυλαία της 8ης αγωνιστικής στο ποδόσφαιρο
Με τον αγώνα της Πάφου με την Καρμιώτισσα στην κοινή τους έδρα, το "Στέλιος Κυριακίδης", ανοίγει απόψε η αυλαία της 8ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος ποδοσφαίρου Cyta. Το ντέρμπι Ανόρθωση-ΑΠΟΕΛ την Κυριακή ξεχωρίζει των αναμετρήσεων.
Πολύτιμος βαθμός για την Ομόνοια με ισοπαλία απέναντι στον ΠΑΟΚ στην πρεμιέρα των Ομίλων
Ισοπαλία 1-1 απέσπασε χθες βράδυ η Ομόνοια στην Τούμπα έναντι στον ΠΑΟΚ και πήρε πολύτιμο βαθμό στην πρώτη αγωνιστική του πέμπτου ομίλου στο Europa League.Η ομάδα του Χένινγκ Μπεργκ άνοιξε το σκορ με τον Ερίκ Μποτεάκ στο 16’ και δέχτηκε την ισοφάριση από τον Μουργκ στο 57’. Την ερχόμενη Πέμπτη η Ομόνοια θα φιλοξενήσει την Αϊντχόφεν που ηττήθηκε εντός έδρας 2-1 από τη Γρανάδα.