19/8/19

Δελτίο Ειδήσεων ΚΥΠΕ 'ΔΕΚΑ'

Δελτίο Ειδήσεων ΚΥΠΕ 'ΔΕΚΑ'
ΚΥΠΕ - Kυριακή Χριστοδούλου - Μαρία Κονιώτου - ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 19/08/2019 09:58



Εκπρόσωπος: Η Κύπρος συνεχίζει να δείχνει πρωτοβουλία για επίλυση του Κυπριακού
Την ελπίδα ότι η Τουρκία θα σταματήσει τις προκλήσεις και θα αλλάξει στάση καθώς υπάρχει προετοιμασία για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, εξέφρασε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου. Τόνισε ότι η Λευκωσία συνεχίζει να δείχνει πρωτοβουλία για επίλυση του Κυπριακού.
Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ανταπαντά στο ΑΚΕΛ και διερωτάται αν μιλά με τον πρώην Υπουργό Συλικιώτη
Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου, απάντησε εκ νέου στο ΑΚΕΛ σε σχέση με το δημοσίευμα για επιχειρηματικές δραστηριότητες του γραφείου του Νίκου Αναστασιάδη, διερωτώμενος μάλιστα αν το ΑΚΕΛ μιλά με τον πρώην Υπουργό του Νεοκλή Συλικιώτη. Η Κυβέρνηση επιχειρεί να αναμείξει τα θέματα για να προκαλέσει σύγχυση στο μυαλό του απλού πολίτη, ανέφερε το ΑΚΕΛ.
Επίδοση ψηφισμάτων σε Προεδρικό και Βουλή από Πυροϊάτες
Αντιπροσωπεία του Κοινοτικού Συμβουλίου Πυροϊού και του Προσφυγικού Σωματείου «Το Πυρόι» θα επιδώσει σήμερα ψηφίσματα στο Προεδρικό και στη Βουλή, με αφορμή την 45η επέτειο της κατάληψης του χωριού από τα τουρκικά στρατεύματα. Το ψήφισμα στο Προεδρικό θα παραλάβει στις 11 το πρωί ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου, ενώ στη Βουλή θα παραδοθεί στις 10 στον Προεδρεύοντα του σώματος Αδάμο Αδάμου.
Πρώην υπουργός διέρρευσε έγγραφα για επιπτώσεις Brexit χωρίς συμφωνία, δηλώνει πηγή
Τα έγγραφα που περιγράφουν λεπτομερώς τις επιπτώσεις ενός Brexit χωρίς συμφωνία διέρρευσαν από πρώην υπουργό στην προσπάθεια να επηρεάσει τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε κυβερνητική πηγή την οποία επικαλείται το πρακτορείο Reuters.
Οι Sunday Times μετέδωσαν ότι θα προκύψουν ελλείψεις καυσίμων, τροφίμων και φαρμάκων σε περίπτωση Brexit χωρίς συμφωνία. Στο μεταξύ ο αρμόδιος για το Brexit υπουργός διαβεβαίωσε ότι το Λονδίνο είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει τα εμπόδια σε περίπτωση εξόδου χωρίς συμφωνία.
Έκκληση προς αιμοδότες από Κέντρο Αίματος λόγω αναγκών 19-23 Αυγούστου
Το Κέντρο Αίματος του Υπουργείου Υγείας σημειώνει ότι την εβδομάδα από 19 μέχρι 23 Αυγούστου οι ανάγκες για αίμα είναι τεράστιες και η προσπάθεια για κάλυψη αυτών των αναγκών είναι ιδιαίτερα δύσκολη, λόγω της απουσίας πολλών σε καλοκαιρινές διακοπές, που, κατ’ επέκταση, προκαλεί τη μείωση στη ροή αιμοδοτών. Για καλύτερη εξυπηρέτηση των αιμοδοτών, το ωράριο λειτουργίας των σταθμών αιμοδοσίας παγκύπρια διαμορφώνεται διαφορετικά.
Αυξημένες οι τιμές των ενοικίων στην Αθήνα λόγω βραχυχρόνιας μίσθωσης
Σημαντική αύξηση των τιμών των υπό ενοικίαση διαμερισμάτων στην Αθήνα καταγράφεται τον τελευταίο χρόνο. Κυριότερος λόγος είναι η στροφή των περισσότερων ιδιοκτητών ακινήτων στην βραχυχρόνια μίσθωση (πλατφόρμες τύπου Airbnb) που έχει παρασύρει τις τιμές των μικρών διαμερισμάτων στα ύψη. 
Ο ΓΓ του ΟΗΕ καταδικάζει την πολύνεκρη επίθεση στην Καμπούλ
Ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες καταδίκασε χθες Κυριακή την πολυαίμακτη βομβιστική επίθεση εναντίον αμάχων που συμμετείχαν σε γαμήλια γιορτή στην Καμπούλ, την πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, το βράδυ του Σαββάτου.
Οι ΗΠΑ διεξάγουν πολύ καλές συνομιλίες με τους Ταλιμπάν, δηλώνει ο Τραμπ
Ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε εκ νέου την ικανοποίησή του χθες Κυριακή για τις συνεχιζόμενες συνομιλίες με στόχο την ειρήνευση στο Αφγανιστάν, διαβεβαιώνοντας ότι είναι θετικές, τόσο με το ένοπλο ισλαμιστικό κίνημα των Ταλιμπάν, όσο και με την αφγανική κυβέρνηση. "Κάνουμε πολύ καλές συζητήσεις με τους Ταλιμπάν.
Μαριώτα και Μανωλίνα κέρδισαν το παγκύπριο πρωτάθλημα beach volley γυναικών
Στην παρουσία του Προέδρου της ΚΟΠΕ Μιχάλη Κρασιά οι Μαριώτα Αγγελοπούλου και Μανωλίνα Κωνσταντίνου αναδείχθηκαν «βασίλισσες της άμμου» κερδίζοντας την τελική φάση του παγκύπριου πρωταθλήματος beach volley γυναικών 2019. Στον μεγάλο τελικό κέρδισαν 2-0 τις ισοδύναμες Ζώγια Κωνσταντοπούλου και Έρικα Ζεμπύλα.
Κρίσιμη εβδομάδα ευρωπαϊκών υποχρεώσεων για ΑΠΟΕΛ και Απόλλωνα
Στην πιο κρίσιμη καμπή για τη φετινή τους ευρωπαϊκή πορεία βρίσκονται ΑΠΟΕΛ και Απόλλωνας, καθώς αυτή την εβδομάδα διεξάγονται οι πρώτοι αγώνες των πλέι οφ σε Champions League και Europa League.  Το ΑΠΟΕΛ έχοντας ήδη εξασφαλίσει τη συμμετοχή του σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης, καθώς αν αποκλειστεί από το Champions League θα έχει θέση στο Europa, αντιμετωπίζει αύριο στο ΓΣΠ τον πανίσχυρο Αγιαξ. Την Πέμπτη, ο Απόλλωνας καλείται να φέρει θετικό αποτέλεσμα στον αγώνα με την Αϊντχόβεν στην Ολλανδία έτσι ώστε να διατηρήσει ακέραιες τις πιθανότητες πρόκρισης στον επαναληπτικό στο ΓΣΠ.


*Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΚΥΠΕ και παραχωρούνται μόνον σε συνδρομητές για συγκεκριμένη χρήση.