13/9/17

Παραλήφθηκε εξοπλισμός για τις ανάγκες της Παιδοκαρδιολογικής Κλινικής του Μακάριου Νοσοκομείου

Παραλήφθηκε εξοπλισμός για τις ανάγκες της Παιδοκαρδιολογικής Κλινικής του Μακάριου Νοσοκομείου




Πραγματοποιήθηκε σήμερα, στην παρουσία του Υπουργού Υγείας δρος Γιώργου Παμπορίδη, η τελετή παραλαβής καρδιολογικού εξοπλισμού για τις ανάγκες της Παιδοκαρδιολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Αρχιεπίσκοπος Μακάριος Γ’.

Ο εξοπλισμός αποτελεί δωρεά της Χ.Α. Παπαέλληνας Εμπορική Λτδ – Υπεραγορές «ΑΛΦΑΜΕΓΑ» και στόχο έχει να συνεισφέρει έμπρακτα στις ανάγκες της Καρδιολογικής Κλινικής του Παιδιατρικού Νοσοκομείου. Η δωρεά έγινε στη μνήμη της μικρής Μαρίας Ερωτοκρίτου, κόρης εργαζομένου στις υπεραγορές «ΑΛΦΑΜΕΓΑ», που έχασε τη ζωή της λόγω καρδιολογικών προβλημάτων σε ηλικία οκτώ ετών.

Μιλώντας κατά την τελετή παραλαβής, ο κ. Υπουργός, αναφερόμενος στη μικρή Μαρία Ερωτοκρίτου, ανέφερε ότι εκπρόσωποι των υπεραγορών επικοινώνησαν, σε πολύ χαμηλούς τόνους και με πολλή σοβαρότητα, προκειμένου να υποδειχθούν ανάγκες που υπάρχουν στο Παιδοκαρδιολογικό Τμήμα, ώστε να συνεισφέρουν έμπρακτα στη μνήμη του κοριτσιού.

«Θέλω να σας συγχαρώ για την πράξη σας. Δείχνετε τον δρόμο και εύχομαι και ελπίζω σε μια κοινωνία, η οποία νοιάζεται για τον συνάνθρωπό της. Η εταιρική ευθύνη που αναδεικνύετε σήμερα, μαζί με τη σοβαρή κοινωνική προσφορά των υπολοίπων εθελοντών, φυσικών και νομικών προσώπων, να μπορεί να λειτουργεί πάντα προς όφελος των ασθενών και των συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη», υπογράμμισε ο κ. Υπουργός.

Με τη σειρά της, η υπεύθυνη Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης των υπεραγορών «ΑΛΦΑΜΕΓΑ» κα Ελίνα Θεοδότου εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι με τη δωρεά των μηχανημάτων «βοηθάμε η διάγνωση να γίνεται ταχύτερα και ακριβέστερα». Αναφέρθηκε, δε, σε στοιχεία του Συνδέσμου Καρδιοπαθών Παιδιών, σύμφωνα με τα οποία «ένας στους τρεις καρδιοπαθείς στην Κύπρο βρίσκεται στην παιδική ηλικία».

Από πλευράς του, ο Διευθυντής του Μακάριου Νοσοκομείου δρ Χριστόδουλος Καϊσής ευχαρίστησε ιδιαίτερα την Χ.Α. Παπαέλληνας και τις υπεραγορές «ΑΛΦΑΜΕΓΑ» για τα μηχανήματα, τα οποία αποτελούν χρήσιμη προσθήκη για την Παιδοκαρδιολογική Κλινική του νοσοκομείου.

Η δωρεά αφορά δύο υπερσύγχρονα μηχανήματα για τη διενέργεια εξειδικευμένων καρδιολογικών εξετάσεων. Πρόκειται για ένα φορητό monitor, το οποίο μπορεί να πραγματοποιεί εξειδικευμένες εξετάσεις, όπως μετρήσεις της πίεσης, των σφίξεων, του κορεσμού, της θερμοκρασία κτλ. Το δεύτερο μηχάνημα έχει την ιδιαιτερότητα να διενεργεί εξειδικευμένες μετρήσεις και υπερηχογραφήματα των εμβρύων κατά τη διάρκεια της κύησης, αλλά και μετά από τη γέννηση του παιδιού.