16/6/17

Ο Πρόεδρος της Βουλής δέχθηκε τον Ευρωπαίο Επίτροπο για θέματα Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων

Ο Πρόεδρος της Βουλής δέχθηκε τον Ευρωπαίο Επίτροπο για θέματα Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων





Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Δημήτρης Συλλούρης δέχθηκε σήμερα τον Επίτροπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) αρμόδιο για θέματα Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Χρήστο Στυλιανίδη. Τον κ. Στυλιανίδη συνόδευαν ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο κ. Γιώργος Μαρκοπουλιώτης και το Μέλος του Γραφείου του κ. Στυλιανίδη κ. Ζαχαρίας Γιακουμή.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους οι κ.κ. Συλλούρης και Στυλιανίδης αντάλλαξαν απόψεις για τρέχοντα ζητήματα και προκλήσεις που αφορούν στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, όπως η απόφαση της Βρετανίας για έξοδο από την ΕΕ, καθώς και η Λευκή Βίβλος για το Μέλλον της ΕΕ, που υποβλήθηκε στα εθνικά κοινοβούλια από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή προς προβληματισμό και συζήτηση. Αντηλλάγησαν επίσης απόψεις για τα θέματα του χαρτοφυλακίου του κ. Στυλιανίδη.

Στη συνέχεια, ο Επίτροπος ενημέρωσε την Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων για τα θέματα της αρμοδιότητάς του, τη Λευκή Βίβλο και γενικότερα τις προοπτικές που διαγράφονται για την εξέλιξη του ευρωπαϊκού οικοδομήματος υπό το φως των σημερινών δεδομένων στην Ευρώπη και πέραν αυτής.