21/4/16

Ανακοινωθέν Τύπου για την επίσκεψη στη Σόφια του Δημάρχου

Ανακοινωθέν Τύπου για την επίσκεψη στη Σόφια του Δημάρχου
Αμμοχώστου και Προέδρου της Ένωσης Δήμων κ. Αλέξη Γαλανού 13-16.4.2016


Πραγματοποιήθηκε μεταξύ 13-16.4.2016 επίσκεψη στη Σόφια του Δημάρχου Αμμοχώστου και Προέδρου της Ένωσης Δήμων κ. Αλέξη Γαλανού και των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου του κατεχόμενου Δήμου κ. Κωνσταντίνου Χατζηκακού και κ. Παντελάκη Ανδρονίκου.
Ο Δήμαρχος Αμμοχώστου τέλεσε τα εγκαίνια της φωτογραφικής Έκθεσης για την κατεχόμενη πόλη, η οποία φιλοξενείτε στο Μουσείο Ιστορίας της Σόφιας από 14 έως 24 Απριλίου 2016. Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν ανάμεσα σε άλλους ξένοι Πρέσβεις και διπλωμάτες, εκπρόσωποι του Υπουργείου Εξωτερικών της Βουλγαρίας και της βουλγαρικής κυβέρνησης και βουλευτές. Σημειώνεται ότι η έκθεση φωτογραφίας τελεί υπό την αιγίδα της Δημάρχου Σόφιας κυρίας Ιορντάνκα Φαντάκοβα.
Στα πλαίσια της επίσκεψης του κ. Γαλανού και της αντιπροσωπείας του Δήμου Αμμοχώστου στη Σόφια, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με τον Βούλγαρο Υφυπουργό Εξωτερικών, το Πρόεδρο και τα Μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Φιλίας Κύπρου-Βουλγαρίας, τον Αναπληρωτή Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων και τη Δήμαρχο Σόφιας. Ο κ. Γαλανός παραχώρησε τηλεοπτική συνέντευξη στο κρατικό κανάλι, ενώ η φωτογραφική έκθεση έτυχε ευρείας δημοσιογραφικής κάλυψης.
Στις πιο πάνω συναντήσεις ο Δήμαρχος Αμμοχώστου ενημέρωσε τους συνομιλητές του για το σκοπό της επίσκεψης του στη Βουλγαρία, για την κατεχόμενη πόλη της Αμμοχώστου, και την πορεία των διαπραγματεύσεων για τη επίλυση του Κυπριακού.
Ο κ. Γαλανός ενημέρωσε τους συνομιλητές του για την προσπάθεια του Δήμου Αμμόχωστου για την ευαισθητοποίηση της διεθνούς κοινής γνώμης γύρω από τον αναχρονισμό της συνεχιζόμενης τουρκικής κατοχής, την απόρριψη της πρότασης μας για την τεχνική αξιολόγηση των δυνατοτήτων για την σταδιακή ανοικοδόμηση της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου και την μελλοντική επιστροφή των νόμιμων κατοίκων της στις πατρογονικές τους εστίες.


ΣΟΦΙΑ, 18.4.2016