28/3/16

Δημοσιογραφική Διάσκεψη Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου Δημοκρατικού Συναγερμού Νίκου Τορναρίτη


Δημοσιογραφική Διάσκεψη Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου
Δημοκρατικού Συναγερμού Νίκου Τορναρίτη



Εσωκομματικές διαδικασίες για τις βουλευτικές εκλογές

Στις 3 Απριλίου, θα πραγματοποιηθούν εσωκομματικές εκλογές για κατάρτιση του ψηφοδελτίου στις επαρχίες Λευκωσίας και Λάρνακας. Σε αυτές τις διαδικασίες έχουν το δικαίωμα συμμετοχής, όλα τα μέλη του κόμματος των συγκεκριμένων επαρχιών. Ακόμη, μέχρι αυτή τη στιγμή, στις επαρχίες Λεμεσού και Πάφου υπάρχει ένας επιπλέον υποψήφιος και το καταστατικό προνοεί ότι, σε συνδιαβούλευση το πολιτικό γραφείο με την οικία επαρχιακή γραμματεία θα καταλήξουν στο τελικό ψηφοδέλτιο.

Μετά τις εκλογές της 3ης Απριλίου, θα συνέλθει στις 5 Απριλίου, το πολιτικό γραφείο του κόμματος για να εγκρίνει πλέον συνολικά το ψηφοδέλτιο. Όλες, δηλαδή, τις υποψηφιότητες και τους πενήντα έξι υποψηφίους. Στις 10 Απριλίου, σε ειδική συγκέντρωση στους χώρους της κρατικής έκθεσης θα παρουσιαστούν και οι πενήντα έξι υποψήφιοι του Δημοκρατικού Συναγερμού. Εμείς θεωρούμε ότι ο Δημοκρατικός Συναγερμός παραμένει η σταθερή προοπτική για την Κύπρο. Θεωρούμε ότι οι θυσίες των πολιτών δεν πρέπει να πάνε χαμένες μέσα από αλόγιστες δαπάνες, αλόγιστες αυξήσεις, αλόγιστους διορισμούς και αλόγιστες προαγωγές. Τα μεγάλα, τα κούφια λόγια γνωρίζουμε πολύ καλά που μας οδήγησαν. Τα ζήσαμε την πενταετία του Δημήτρη Χριστόφια. Το ερώτημα που προκύπτει και πρέπει να το απαντήσουν οι κύπριοι πολίτες είναι συγκεκριμένο. Θέλουμε άραγε να επιστρέψουμε πίσω στα χρόνια του Δημήτρη Χριστόφια και του ΑΚΕΛ ή θέλουμε να προχωρήσουμε μπροστά στις μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται ο τόπος. Έγιναν αλλαγές και πρέπει να γίνουν ακόμα πολλά. Εμείς θέλουμε ένα ισχυρό Δημοκρατικό Συναγερμό στη Βουλή, για να έχουμε ισχυρή διακυβέρνηση. Ζήσατε όλοι σας, τις ημέρες που έπρεπε να ψηφιστούν κρίσιμα νομοσχέδια, που αφορούσαν το πρόγραμμα, το μνημόνιο. Οι πλειοψηφίες, για να ευρίσκοντο ήταν μια επίμοχθη προσπάθεια, την οποία κατέβαλλε κυρίως, ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, ο Αβέρωφ Νεοφύτου. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Δε θέλουμε να ξαναζήσουμε αυτές τις μέρες και τις ώρες. Πιστεύουμε ότι μπορούμε έτσι, να πετύχουμε τις μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται η πατρίδα μας, είτε όσον αφορά τη δημόσια υπηρεσία, την αξιολόγηση, την εναλλαξιμότητα, το πιο φιλικό κράτος προς τον πολίτη, είτε όσον αφορά την τοπική αυτοδιοίκηση με την ταυτόχρονη μείωση του αριθμού των δημάρχων προφανώς και των δήμων, είτε όσον αφορά άλλα θέματα που αφορούν την καθημερινότητα των πολιτών. Για αυτό ακριβώς το λόγο καλούμε τους πολίτες να ενώσουν και τις φωνές τους και τις δυνάμεις τους με το Δημοκρατικό Συναγερμό για να μπορέσουμε μαζί να προχωρήσουμε για την καλύτερη Κύπρο που στο τέλος της ημέρας, όλοι οραματιζόμαστε.

Απεργίες

Εμείς έχουμε τουλάχιστον τις ίδιες ακριβώς ευαισθησίες που έχει το ΑΚΕΛ. Από κει και πέρα είναι το πιο εύκολο πράγμα, παραμονές εκλογών όποιος φωνάζει ή όποιος ζητά δικαιολογημένα είτε αδικαιολόγητα να του λες πάρε. Είναι πολύ εύκολο. Χάρη Γεωργιάδη
δώστα όλα, μπορούσαμε να το πούμε και εμείς αυτό. Δεν το λέμε και δεν πρέπει να το πούμε γιατί δεν πρέπει να πισωγυρίσουμε την κυπριακή οικονομία. Πρέπει να προστατέψουμε τις θυσίες των πολιτών. Γιατί είναι οι πολίτες που πέτυχαν πρώτοι την έξοδο της Κύπρου από το μνημόνιο.
Συγκεκριμένα, την 1η Μαρτίου 2012, ο Αβέρωφ Νεοφύτου, ήταν τότε, αναπληρωτής πρόεδρος, του Δημοκρατικού Συναγερμού και ναι, κατέθεσε πρόταση νόμου, μέσα από την οποία ρυθμίζονται οι απεργίες στις ουσιώδεις υπηρεσίες. Από τότε μέχρι σήμερα η συγκεκριμένη πρόταση νόμου, δεν έχει συζητηθεί και βρίσκεται ενώπιον της Επιτροπής Εργασίας της Βουλής. Με επιστολή του, ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εργασίας της Βουλής τον κύριο Φακοντή, ζητεί τη συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος. Πρέπει πρώτα, να προστατέψουμε την κοινωνία, ως σύνολο και μετά τα υποσύνολα. Γιατί, αν καταφέρουμε να υποβαθμίσουμε την κοινωνία, τότε δεν θα υπάρχουν ούτε τα υποσύνολα και πρέπει πάντα να γνωρίζουμε και το συγκεκριμένο, ότι ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού μας, βρίσκεται κάτω από το ανεργιακό φάσμα. Είναι άνεργοι, δεν έχουν δουλειές και ένα άλλο κομμάτι του πληθυσμού μας βρίσκεται κάτω από το φάσμα της φτωχοποίησης. Πρέπει πρώτα να καταφέρουμε, να παράξουμε νέες δουλειές, να κλείσουμε τα κοινωνικά παντοπωλεία και ύστερα να αρχίσουμε να μοιράζουμε αλόγιστα τα χρήματα, των φορολογούμενων πολιτών. Αυτό πιστεύουμε εμείς και αυτό θα πράξουμε, είτε έχουμε εκλογές, είτε δεν έχουμε εκλογές.

Δηλώσεις Ακιντζί

Όσον αφορά, τις δηλώσεις του κυρίου Ακιντζί ή τις δηλώσεις του όποιου τούρκου αξιωματούχου, εμείς, αυτό που λέμε είναι το εξής· αφής στιγμής, όλοι και από Τουρκίας πλευρά αλλά και ο ηγέτης των τουρκοκυπρίων και άλλοι, ίσως από την άλλη πλευρά, λένε ότι είμαστε κοντά στη λύση του κυπριακού, τους καλούμε με τον πιο επίσημο τρόπο να εργαστούν ακόμη πιο ενεργά, με αποφασιστικότητα αλλά και με πράξεις, για να μπορέσουμε να επιλύσουμε το κυπριακό πρόβλημα. Ούτως ώστε, στον τρίτο γύρο αδειοδότησης, συλλογικά, η Κυπριακή Δημοκρατία, Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι να δουλέψουμε σωστά και έξυπνα για να πετύχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα για την κοινή μας πατρίδα.