28/3/16

Ο Υπουργός Εξωτερικών θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο Σουλτανάτο του Ομάν

Ο Υπουργός Εξωτερικών θα πραγματοποιήσει επίσκεψη
στο Σουλτανάτο του Ομάν


Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Κασουλίδης θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο Σουλτανάτο του Ομάν στις 30 και 31 Μαρτίου 2016.

Κατά την επίσκεψη, θα πραγματοποιηθούν διαβουλεύσεις με τον Υπουργό αρμόδιο για Εξωτερικές Υποθέσεις του Σουλτανάτου κ. Yusuf bin Alawi bin Abdullah , όπου θα γίνει ανασκόπηση των διμερών σχέσεων των δύο χωρών και θα συζητηθούν τομείς περαιτέρω συνεργασίας. Επίσης, η ημερήσια διάταξη θα περιλαμβάνει θέματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως οι εξελίξεις στην ευρύτερη Μέση Ανατολή (Συρία, Υεμένη, Λιβύη, Μεσανατολικό), η καταπολέμηση της τρομοκρατίας και οι σχέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης με το Συμβούλιο Συνεργασίας Κόλπου και τον Αραβικό Σύνδεσμο.

Ο κ. Κασουλίδης θα γίνει, επίσης, δεκτός από τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό της χώρας κ. Sayyid Fahd bin Mahmood al Said, ενώ θα έχει χωριστές συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Άνω Βουλής ( Majlis al - Dawla ) δρα Yahya bin Mahfoudh Al Mantheri , τον Υπουργό Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου κ. Mohammed Hamad Al Rumhy και τον Υπουργό του Βασιλικού Γραφείου Στρατηγό Sultan bin Mohammed al - Nu amani .

Ο Υπουργός Εξωτερικών επιστρέφει στην Κύπρο την 1 η Απριλίου.