17/3/16

Οι αυταρχικές πολιτικές επιλογές του AKP υπονομεύουν την ειρήνη

Δήλωση Εκπροσώπου Τύπου Κ.Ε. ΑΚΕΛ Γιώργου Λουκαΐδη
Οι αυταρχικές πολιτικές επιλογές του
AKP υπονομεύουν την ειρήνη

Εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας και καταδικάζουμε τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα εντός της Τουρκίας και τα οποία προσθέτουν και άλλους κρίκους στην αλυσίδα των αυταρχικών πολιτικών επιλογών του AKP. Συγκεκριμένα, τις τελευταίες μέρες συνεχίζονται οι συλλήψεις ακαδημαϊκών οι οποίοι δεν συμφωνούν με την πολιτική της τουρκικής κυβέρνησης στο κουρδικό πρόβλημα.
Παράλληλα, συνεχίζεται η προσπάθεια καταστολής του ίδιου του κουρδικού πολιτικού κινήματος με στόχο την άρση της βουλευτικής ασυλίας στελεχών της ηγεσίας του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών. Κάτι τέτοιο πιθανό να οδηγήσει το κουρδικό πολιτικό κίνημα σε κατάσταση ημιπαρανομίας, εξέλιξη που με τη σειρά της θα συμβάλει στην περαιτέρω κοινωνική πόλωση της χώρας.
Η πολιτική κρίση και η αστάθεια που προκαλούν οι επιλογές του Προέδρου και της κυβέρνησης της Τουρκίας, δεν υπηρετούν την υπόθεση της ειρήνης στη Μέση Ανατολή.
Ως ΑΚΕΛ θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε τα γεγονότα έτσι όπως εξελίσσονται στην Τουρκία, έχοντας κατά νου ότι η γενικότερη αστάθεια στην περιοχή πιθανόν να επηρεάσει αρνητικά και το ίδιο το κυπριακό πρόβλημα. Τέλος εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας με όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις που αγωνίζονται για μια ειρηνική και δημοκρατική Τουρκία.

17/03/2016