1/2/16

Εκδήλωση προς τιμήν του μουσουργού Σόλωνα Μιχαηλίδη διοργανώνει η Βουλή των Αντιπροσώπων

Εκδήλωση προς τιμήν του μουσουργού Σόλωνα Μιχαηλίδη
διοργανώνει η Βουλή των Αντιπροσώπων


Η Βουλή των Αντιπροσώπων διοργανώνει, σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Ίδρυμα “Σόλων Μιχαηλίδης”, εκδήλωση μνήμης και τιμής για τον Κύπριο μουσουργό Σόλωνα Μιχαηλίδη με αφορμή τη συμπλήρωση εκατό δέκα χρόνων από τη γέννησή του. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου, στις 7.00 μ.μ. στο Κινηματοθέατρο Παλλάς στη Λευκωσία και θα είναι ανοικτή για το κοινό.

Ο Σόλων Μιχαηλίδης υπήρξε ένας από τους κορυφαίους μουσουργούς του 20 ού αιώνα στην Κύπρο και στην Ελλάδα, αλλά και διεθνώς. Η δράση του μέσα από τα διάφορα μουσικά σχήματα που ίδρυσε και διηύθυνε ως μαέστρος, η πρωτοπόρος μουσική του διδασκαλία -απαύγασμα των υψηλού επιπέδου εξειδικευμένων μουσικών σπουδών του - και το πολυποίκιλο συνθετικό του έργο, αποτύπωσαν ανεξίτηλα στον χρόνο τη σφραγίδα της πολύπλευρης προσωπικότητάς του.

Στην εκδήλωση θα απευθύνουν χαιρετισμό ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκης Λ. Ομήρου και η πρόεδρος του Πολιτιστικού Ιδρύματος “Σόλων Μιχαηλίδης” κα Γεωργία Μιχαηλίδου. Για την πλούσια προσφορά του Σόλωνα Μιχαηλίδη στη μουσική ζωή της Κύπρου, της Ελλάδας και διεθνώς, θα μιλήσουν οι κ. Χριστόδουλος Αχιλλεούδης, πρώην Επιθεωρητής Μουσικής Μέσης Εκπαίδευσης, και ο κ. Μίκης Μιχαηλίδης, Διευθυντής του Σύγχρονου Ωδείου Θεσσαλονίκης.

Θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα με έργα του Σόλωνα Μιχαηλίδη. Εκτελούν:
  • Κουαρτέτο Εγχόρδων “ X -Pause ” (Χριστίνα Λαζαρίδου: α´ Βιολί, Μικέλ Μιχαηλίδης: β´ Βιολί, Θανάσης Σουργκούνης: Βιόλα, Ιωάννης Στέφος: Βιολοντσέλο)
  • Έλλη Αλωνεύτου, Τραγούδι
  • Ντίμης Δημητριάδης, Φλάουτο
  • Νικόλας Κωνσταντίνου, Πιάνο