1/2/16

Ο Υπουργός Μεταφορών κ. Μάριος Δημητριάδης προσφώνησε την Εκλογική Γενική Συνέλευση της Κυπριακής Ένωσης Πλοιοκτητών

Ο Υπουργός Μεταφορών κ. Μάριος Δημητριάδης προσφώνησε
την Εκλογική Γενική Συνέλευση της Κυπριακής Ένωσης Πλοιοκτητών


Ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Μάριος Δημητριάδης παρέστη και μίλησε στην Εκλογική Γενική Συνέλευση της Κυπριακής Ένωσης Πλοιοκτητών, η οποία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου, στην Αθήνα.

Στην ομιλία του ο κ. Υπουργός ευχαρίστησε την Κυπριακή Ένωση Πλοιοκτητών η οποία, από την ίδρυση της, όπως επεσήμανε, εμπιστεύεται, στηρίζει και προωθεί την Κυπριακή σημαία και την Κυπριακή ναυτιλία γενικότερα και είναι ένας από τους στενότερους συνεργάτες του Υπουργείου και του Τμήματος Εμπορικής Ναυτιλίας.

Η ναυτιλία, τόνισε, είναι πέραν πάσης αμφιβολίας ένα πολύ σημαντικό κεφάλαιο για την Κύπρο, με αξιόλογα πολιτικά και οικονομικά πλεονεκτήματα, καθώς αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους πυλώνες ανάπτυξης της οικονομίας της χώρας με την ιδιότητά της να δρα ως μια πύλη εισόδου για ξένες επενδύσεις στο νησί μας.

Η Κυπριακή ναυτιλιακή βιομηχανία κατάφερε να απορροφήσει, όπως ανέφερε, τα αρνητικά αντίκτυπα τόσο της παγκόσμιας όσο και της Κυπριακής οικονομικής κρίσης, επιδεικνύοντας θαυμαστή αντοχή και   και βλέπει πλέον με περισσότερη αισιοδοξία το μέλλον.  

Διαβεβαίωσε, τέλος, ότι Κυπριακή Κυβέρνηση θα συνεχίσει να προσφέρει την αμέριστη στήριξη της στην Κυπριακή ναυτιλία και στους πλοιοκτήτες.