1/2/16

Χαιρετισμός του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστα Καδή στην τελετή εγκαινίων του Λυκείου Ακρόπολης

Χαιρετισμός του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστα Καδή
στην τελετή εγκαινίων του Λυκείου Ακρόπολης


Με ιδιαίτερη ικανοποίηση απευθύνω σήμερα χαιρετισμό στο πλαίσιο της τέλεσης των εγκαινίων του νέου κτηρίου του Λυκείου Ακρόπολης. Σήμερα, παραδίδουμε στην πολιτεία ακόμη ένα λειτουργικό, σύγχρονο, ασφαλές σχολείο με ό,τι νεότερο έχει να επιδείξει η σχολική αρχιτεκτονική και δόμηση.

Αυτό το εκπαιδευτήριο κουβαλά ιστορία, αξιόλογη δράση και προσφορά πολλών δεκαετιών, αφού διαδραμάτισε σημαίνοντα ρόλο στα εκπαιδευτικά δρώμενα του τόπου μας. Σε αυτό, υπηρέτησαν αξιόλογοι εκπαιδευτικοί λειτουργοί και αποφοίτησε πλήθος ανθρώπων, οι οποίοι συνέβαλαν αφειδώλευτα στην πνευματική και την κοινωνική ανάπτυξη του τόπου μας. Είμαστε σίγουροι ότι εσείς που υπηρετείτε σήμερα ως εκπαιδευτικοί και εσείς που φοιτάτε ως μαθητές σε αυτό το σχολείο, συνεχίζετε την ανοδική πορεία του Λυκείου Ακρόπολης και την πολυδιάστατη συμβολή στα πνευματικά και τα κοινωνικά δρώμενα της Κύπρου.

Όπως γνωρίζετε, αυτήν την περίοδο το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού επιχειρεί μια συγκροτημένη προσπάθεια για συνολική μεταρρύθμιση και αναβάθμιση του εκπαιδευτικού μας συστήματος. Η μεταρρυθμιστική μας πολιτική στοχεύει στη συνεχή αναβάθμιση των δομών του ίδιου του Υπουργείου, του ανθρώπινου εκπαιδευτικού δυναμικού, καθώς και της δομής, του περιεχομένου και της αποτελεσματικότητας της εκπαίδευσης. Δεν ξεχνάμε όμως την υλικοτεχνική υποδομή και τις κτηριακές εγκαταστάσεις των σχολικών μας μονάδων. Μέσα σε μια περίοδο, κατά την οποία βιώνουμε ακόμα τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης, με περηφάνια εγκαινιάζουμε σχολεία που αποτελούν στολίδια για το εκπαιδευτικό μας σύστημα, ανακαινίζουμε και εκσυγχρονίζουμε άλλες σχολικές υποδομές, και παρέχουμε τη δυνατότητα στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς μας να λειτουργούν και να συνεργάζονται δημιουργικά σε ένα σύγχρονο, άνετο και ασφαλές περιβάλλον. Επιπρόσθετα, προχωρούμε στην εφαρμογή στα σχολεία μας σύγχρονων συστημάτων ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, που θα τα καταστήσουν πιο λειτουργικά και αποτελεσματικά.

Ο παιδαγωγικός επανασχεδιασμός του σχολικού χώρου του Λυκείου Ακρόπολης και η σταδιακή κατεδάφιση και η ανέγερση νέων χώρων δημιούργησε, αναπόφευκτα, κάποια προβλήματα στην απρόσκοπτη και εύρυθμη λειτουργία του σχολείου. Για αυτό, ευχαριστώ θερμά τόσο τον Διευθυντή όσο και το διδακτικό, γραμματειακό και βοηθητικό προσωπικό, καθώς και τους μαθητές του σχολείου, για την υπομονή που επέδειξαν, τη συνεργασία τους με τις αρμόδιες αρχές και για τον σημαίνοντα ρόλο τους στην επιτυχή επίλυση μικροπροβλημάτων που κατά καιρούς αναφύονταν, κατά την ανέγερση και την ενίσχυση των σχολικών χώρων. Τώρα έχετε κάθε δικαίωμα να περηφανεύεστε για το σχολείο σας, το σχολείο μας. Ιδιαίτερες ευχαριστίες και θερμά συγχαρητήρια απευθύνω στον Πρόεδρο και τα Μέλη της Εφορείας Ελληνικών Εκπαιδευτηρίων Λευκωσίας, η οποία δικαίως σεμνύνεται για τις νέες κτηριακές εγκαταστάσεις του Λυκείου Ακρόπολης, στον Σύνδεσμο Γονέων του σχολείου και σε όλους όσοι συνέβαλαν με κάθε τρόπο στον σχεδιασμό, την κατασκευή και στον έλεγχο του σχολικού κτηρίου.

Τελειώνοντας, εύχομαι καλή συνέχεια, πρόοδο και επιτυχία στους πνευματικούς αγώνες των εκπαιδευτικών μας λειτουργών και των μαθητών και μαθητριών μας.