1/2/16

Δήλωση Γιώργου Λουκαΐδη, Εκπρόσωπου Τύπου Κ.Ε. ΑΚΕΛ

Δήλωση Γιώργου Λουκαΐδη, Εκπρόσωπου Τύπου Κ.Ε. ΑΚΕΛ



Ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου χθες ισχυρίστηκε ότι η Κύπρος έγινε πιο αξιόπιστη από ποτέ, πιστώνοντας αυτό το δήθεν άθλο σε μια κυβέρνηση η οποία, μετατρέποντας τα δεσμεύομαι σε ανέκδοτο, θα μείνει στην ιστορία ως η πλέον αναξιόπιστη.
Όπως θα μείνει στην ιστορία ως η κυβέρνηση των ελάχιστων προνομιούχων και της εξυπηρέτησης των μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων, στα μάτια των οποίων, όπως αντίστοιχα και των ξένων τροικανών, όντως παραμένει αξιόπιστη.
Όσο για το σημερινό ισχυρισμό του κ. Νεοφύτου ότι η Κύπρος είναι καλύτερη από ότι όταν την παρέλαβαν, τον παραπέμπουμε σ΄ αυτό που οι συμπολίτες μας βιώνουν στο πετσί τους τα τελευταία τρία χρόνια αλλά και σ΄ αυτό που παρουσιάζουν οι χειρότεροι με διάφορά δείκτες στην Ευρώπη. Οι χειρότεροι με διαφορά δείκτες για τη συνεχιζόμενη αύξηση της μακροχρόνιας ανεργίας, για τη συνεχιζόμενη μείωση των μισθών, για τη συνεχιζόμενη διεύρυνση των κοινωνικών ανισοτήτων, για τις χαμηλότερες δαπάνες στην υγεία και στις κοινωνικές παροχές, για το πρωτοφανές ανά το παγκόσμιο ύψος των ΜΕΔ, για το μεγαλύτερο με διαφορά ύψος των δανειστικών επιτοκίων, για τη μεγαλύτερη αύξηση του δημόσιου χρέους και δυστυχώς για πολλά άλλα.
Προφανώς η δυστυχία και οι τεράστιες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν εκατοντάδες χιλιάδες συμπολιτές μας δεν είναι προτεραιότητα για την ηγεσία του Συναγερμού. Όπως επίσημα διακήρυξε ο κ. Νεόφυτου από το βήμα του Συνεδρίου, προτεραιότητα για την ηγεσία του Συναγερμού δεν είναι οι άνθρωποι αλλά η προώθηση της λεγόμενης αξίας του κέρδους, που θα αποτελέσει τον κυριότερο άξονα της πολιτικής του κόμματος. Τους αφήνουμε στην κρίση των πολιτών.