28/2/16

Δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας για το θέμα της άρσης της ασυλίας

Δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας
για το θέμα της άρσης της ασυλίας

 
Ικανοποίηση για την προώθηση από τη Νομική Υπηρεσία νομοσχεδίων της Κυβέρνησης για την άρση της ασυλίας, εξέφρασε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης.
 
Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο περιθώριο του εθνικού μνημοσύνου του ήρωα Γρηγόρη Αυξεντίου, στον Μαχαιρά, ο Πρόεδρος κληθείς να σχολιάσει αναφορά του Γενικού Εισαγγελέα ότι υπήρξε ατιμωρησία μέχρι τώρα, εξαιτίας του φόβου ανάληψης πολιτικού κόστους, είπε ότι «ενδεχόμενα δεν νομίζω να ομιλούσε για την παρούσα Κυβέρνηση.
 
Όμως, θα πρέπει να πω ότι νομοσχέδια περί άρσης ασυλίας ή περιορισμού της ασυλίας τόσο των βουλευτών όσο και του Προέδρου είναι κατατεθειμένα στη Νομική Υπηρεσία από το πρώτο εξάμηνο του 2013.

Ελπίζω και χαίρομαι διότι ο Γενικός Εισαγγελέας προωθεί, μετά και την απόφαση του Δικαστηρίου, αυτή την πάρα πολύ σημαντική και εκσυγχρονιστική πρόταση που είχαμε έκτοτε καταθέσει και είναι σειρά άλλων νομοσχεδίων επίσης που αφορούν είτε στις περιόδους θητειών είτε, ακριβώς, και στις ευθύνες που φέρει ο κάθε πολιτειακός αξιωματούχος».