28/2/16

Δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας για το Κυπριακό

Δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας για το Κυπριακό

 
Ο διάλογος για το Κυπριακό δεν είναι διά των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας ή διά συνεντεύξεων που θα γίνει, αλλά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης.
 
Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο περιθώριο του εθνικού μνημοσύνου του ήρωα Γρηγόρη Αυξεντίου, στον Μαχαιρά, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κληθείς να σχολιάσει αναφορές του Υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας κ. Mevlut Cavusoglu είπε ότι «υπάρχουν πολλά που η Τουρκία θα πρέπει να κάνει, προκειμένου το ταχύτερο να εξευρεθεί λύση. Δεν είναι θέμα δημόσιας αντιπαράθεσης, αλλά θέσεων τις οποίες, καλά γνωρίζουμε ότι, η Τουρκία ακόμη τηρεί και οι οποίες δεν ανταποκρίνονται στις ανησυχίες των Ελληνοκυπρίων. Πιστεύω τα μηνύματα να ληφθούν τελικά υπόψη για να πετύχουμε το συντομότερο δυνατόν αυτό που επιδιώκουμε».
 
Ερωτηθείς για αναφορές του κ. Cavusoglu για το εδαφικό και το περιουσιακό, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε ότι «εδαφικό και περιουσιακό, εξ όσων είπε (ο Cavusoglu), θα πρέπει να συζητηθούν μαζί, οι χάρτες θα μείνουν στο τέλος.
 
Αυτό που, επίσης, σημειώνω είναι την αναφορά όσον αφορά στις εγγυήσεις, ότι δεν θα πρέπει να είναι απειλή τουλάχιστον για τους Ελληνοκύπριους. Μένω μέχρι εδώ. Ο διάλογος για το Κυπριακό δεν είναι διά των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας ή διά συνεντεύξεων που θα γίνει, αλλά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων».