16/2/16

Χαιρετισμός του Προέδρου της Δημοκρατίας στη μουσική βραδιά του Σωματείου Κοινωνικής Μέριμνας Αγίων Ομολογητών

Χαιρετισμός του Προέδρου της Δημοκρατίας στη μουσική βραδιά του Σωματείου Κοινωνικής Μέριμνας Αγίων Ομολογητών

 
Είναι μεγάλη η χαρά και η τιμή που μου κάνετε να προσφωνήσω την αποψινή όμορφη και σεμνή σας εκδήλωση, η οποία πραγματοποιείται προς ένα μεγάλο σκοπό: Την στήριξη συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη την βοήθεια μας.

Εσείς ως ένα εθελοντικό σωματείο στην περιοχή των Αγίων Ομολογητών, είναι εδώ και δεκαετίες που έχετε συλλάβει το υψηλό αυτό νόημα και με την καθημερινή σας δράση προσφέρετε   ποικιλότροπα ανακούφιση.

Θέλω να γνωρίζετε πως η εκτίμησή μου για το έργο σας είναι απεριόριστη καθώς αντιλαμβάνομαι πως τα τόσα χρόνια προσφοράς όχι μόνο δεν σας έχουν κουράσει και απογοητεύσει, αλλά σας πεισμώνουν να προσφέρετε ακόμη περισσότερα, με ακόμη καλύτερο και αποδοτικότερο τρόπο.

Η προσφορά σας είναι ανεκτίμητη και συγκινητική.

Θέλω να επισημάνω ιδιαίτερα το γεγονός με δική σας πρωτοβουλία λειτουργεί από το 1963 βρεφονηπιακός σταθμός για άπορα παιδιά, ενώ με δική σας προσπάθεια η προσφορά σας επεκτάθηκε και σήμερα λειτουργείτε επιτυχώς – με την απαραίτητη στήριξη φυσικά της πολιτείας και του Υπουργείου Παιδείας ειδικότερα- δύο νηπιαγωγεία και δύο βρεφοκομικούς σταθμούς.

Θα επιθυμούσα να σφίξω το χέρι σε κάθε μία εθελόντρια, σε κάθε ένα εθελοντή ξεχωριστά και να τονίσω πως εσείς κάνετε την κοινωνία μας καλύτερη, πιο ανθρώπινη, πιο φιλόξενη και πιο ζεστή.

Σας ευχαριστώ και εύχομαι να απολαύσουμε τη συναυλία που ακολουθεί με την καταξιωμένη τραγουδίστρια Ελεονώρα Ζουγανέλη.

------------------

Σημ.:    Την ομιλία εκφώνησε, εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας, η σύζυγός του κα Άντρη Αναστασιάδη.