12/1/16

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΩΝ

Γ. Λιλλήκας: «Ως γνωστό, η Συμμαχία Πολιτών έχει θέση κατά των ιδιωτικοποιήσεων, όπως είπα όμως και στον Υπουργό, θα δούμε τα Νομοσχέδια και ασφαλώς θα κρίνουμε σύμφωνα με τη δική μας αντίληψη, ότι εξυπηρετεί καλύτερα το δημόσιο συμφέρον»
13 Ιαν. 16
Ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών κος. Γιώργος Λιλλήκας  είχε τη Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2016, συνάντηση με τον Υπουργό Συγκοινωνιών και Έργων κ. Μάριο Δημητριάδη ώστε να συζητήσουν ζητήματα που αφορούν στις διαδικασίες εμπορικοποίησης του Λιμανιού Λεμεσού.  Στις δηλώσεις του ο κ. Υπουργός ανέφερε:
«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο της Συμμαχίας Πολιτών, κ. Λιλλήκα, για την ευκαιρία που μου έχει δώσει σήμερα, να του κάνουμε μια ενημέρωση για τη διαδικασία εμπορικοποίησης του Λιμανιού Λεμεσού. Ήταν μια εποικοδομητική συζήτηση στην οποία έχουμε ενημερώσει τη Συμμαχία Πολιτών για όλα τα στάδια που έχουν γίνει μέχρι τώρα και τι απομένει μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία και είμαστε στη διάθεση τους να απαντήσουμε ότι ερωτήσεις έχουν ή και για οποιεσδήποτε εισηγήσεις.
Τελειώνοντας, θα ήθελα να πω πως προσδοκώ και τη συνεργασία της Συμμαχίας Πολιτών όταν θα έρθει κοντά τους το Νομοσχέδιο για την έγκριση της εμπορικοποίησης. Πιστεύω ότι είναι γενικά αποδεχτό ότι μέσα από0 αυτή τη διαδικασία θα υπάρξουν σημαντικά οφέλη για την οικονομία μας». 
Ο κ. Λιλλήκας ανέφερε:
«Με τη σειρά μου να ευχαριστήσω τον Υπουργό και τους συνεργάτες του για την ενημέρωση. Ως γνωστό, η Συμμαχία Πολιτών έχει θέση κατά των ιδιωτικοποιήσεων, όπως είπα όμως και στον Υπουργό, θα δούμε τα Νομοσχέδια και ασφαλώς θα κρίνουμε σύμφωνα με τη δική μας αντίληψη, ότι εξυπηρετεί καλύτερα το δημόσιο συμφέρον.
Είναι μια διαδικασία η οποία έχει ήδη προχωρήσει, άρα αναμένουμε και από την ενημέρωση που μας έχει κάνει ο Υπουργός, εντός των επόμενων λίγων μηνών η διαδικασία αυτή θα ολοκληρωθεί και χαίρομαι γιατί όπως μας διαβεβαίωσε ο Υπουργός, οι διαδικασίες διαχέονται από διαφάνεια, κάτι το οποίο έχει μεγάλη ανάγκη ο τόπος σήμερα. Ταυτόχρονα, μας δόθηκε η ευκαιρία να συζητήσουμε με τον Υπουργό για την αυριανή επίσκεψη μας στο Λιμάνι Λεμεσού και για κάποια προβλήματα που φέρνουν εις γνώση μας εργαζόμενοι στο Λιμάνι. Θέλω να χαιρετίσω το γεγονός ότι θα υπάρξει συνάντηση των πλοηγών και έτσι αναστάλθηκε η εξαγγελθείσα απεργία που είχε προγραμματιστεί για αύριο.
Πιστεύουμε ότι θα πρέπει να βρεθούν λύσεις για να μην υπάρχει οποιαδήποτε αναταραχή που θα ζημιώνει την Κυπριακή οικονομία. Μέσα σε αυτό το πνεύμα, εμείς θα είμαστε πάντα ανοιχτοί και για να ακούσουμε και να εκφέρουμε ταυτόχρονα τις απόψεις μας αλλά και για ένα παραγωγικό διάλογο που θα αποσκοπεί στο ευρύτερο συμφέρον με στόχο την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών με το χαμηλότερο δυνατό οικονομικό κόστος».