12/1/16

Δήλωση Βουλευτή ΑΚΕΛ- Αριστερά- Νέες Δυνάμεις Γιαννάκη Γαβριήλ

Δήλωση Βουλευτή ΑΚΕΛ- Αριστερά- Νέες Δυνάμεις Γιαννάκη Γαβριήλ

Σήμερα την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εμπορίου απασχόλησε εκ νέου το θέμα που προέκυψε με τις υπερχρεώσεις τραπεζών εις βάρος χιλιάδων δανειοληπτών, όσον αφορά τον τρόπο υπολογισμού του επιτοκίου σε δανειακές συμβάσεις.
Για τη ρύθμιση του θέματος και τον τερματισμό των καταχρηστικών υπερχρεώσεων από τις τράπεζες, έχουν ήδη κατατεθεί δυο προτάσεις νόμου από το ΑΚΕΛ και το Δημοκρατικό Κόμμα οι οποίες εξετάστηκαν από κοινού σήμερα από την Επιτροπή.
Στα πλαίσια της συζήτησης η Επιτροπή αποφάσισε όπως οι δύο προτάσεις νόμου συμπτυχθούν σε μια προκειμένου να υπάρξει το βέλτιστο αποτέλεσμα, που δεν είναι άλλο από την προστασία των δανειοληπτών και τον τερματισμό των καταχρηστικών χρεώσεων.
Λυπούμαστε να σημειώσουμε για ακόμα μια φορά τη στάση του Υπουργείου Οικονομικών, το οποίο, όπως έπραξε και στην προηγούμενη συνεδρία, αντί να πάρει το μέρος των χιλιάδων δανειοληπτών οι οποίοι υφίστανται τις άδικες υπερχρεώσεις των τραπεζών, επέλεξε να συμπαραταχθεί με τις Τράπεζες στην απαράδεκτη θέση τους ότι οι οποιεσδήποτε ρυθμίσεις πρέπει να αφορούν μόνο νέες συμβάσεις και όχι τις υφιστάμενες.
Εν ολίγοις η κυβέρνηση υποστηρίζει τη συνέχιση της αδικίας και της κλοπής εκ μέρους των τραπεζών.
Η Επιτροπή αποφάσισε, προτού οδηγήσει τις προτάσεις νόμου στην ολομέλεια για ψήφιση, να παραχωρήσει περιθώριο δέκα ημερών σε όλους τους εμπλεκομένους προκειμένου να καταθέσουν γραπτώς τις απόψεις και εισηγήσεις τους.
12/01/2016