16/1/16

ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ: «Η ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΣΟΥΛΙΔΗ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΕ ΑΠΟΦΕΥΧΘΕΙ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ: «Η ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΣΟΥΛΙΔΗ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΕ ΑΠΟΦΕΥΧΘΕΙ
Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΘΕΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΕΤΕΛΕΣΜΕΝΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ»
Ο Εκπρόσωπος της Πολιτικής Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κόμματος Γιώργος Ζαχαριάδης, σχολιάζοντας τη δήλωση του Υπουργού Εξωτερικών Γιαννάκη Κασουλίδη για τις περιουσίες και τον πληθυσμό στα κατεχόμενα, ανέφερε:
«Η δήλωση Κασουλίδη για τις περιουσίες και τον πληθυσμό στα κατεχόμενα ήταν αχρείαστη, άκαιρη και έπρεπε να είχε αποφευχθεί. Η σημερινή κατάσταση στα κατεχόμενα δεν μπορεί να διατηρηθεί γιατί είναι τετελεσμένο της παράνομης τουρκικής εισβολής και της συνεχιζόμενης παράνομης κατοχής.
Η λύση του κυπριακού για να είναι ασφαλής και βιώσιμης δεν μπορεί να θεμελιωθεί πάνω στο άδικο, το αίμα και τις παρανομίες που συντελούνται για τέσσερις δεκαετίες στα κατεχόμενα από την Τουρκία.
Αντί να δικαιώνουμε και να αθωώνουμε την Τουρκία από τις κατοχικές της ευθύνες θα πρέπει να αξιοποιήσουμε το Ευρωπαϊκό Δίκαιο για να διασφαλίσουμε τα δικαιώματα ιδιοκτησίας των Ευρωπαίων Κυπρίων πολιτών στα κατεχόμενα.
Αντί δηλαδή να γίνονται αχρείαστες δηλώσεις όπως αυτές του Υπουργού Εξωτερικών, είναι πολύ καλύτερα να αξιοποιηθεί η απόφαση βρετανικού δικαστηρίου να παγώσει τους λογαριασμούς Τούρκων διπλωματών ως αποτέλεσμα προσφυγής Ελληνοκυπρίων κατά της Άγκυρας, για τον σφετερισμό των περιουσιών τους στα κατεχόμενα», κατέληξε ο κύριος Γιώργος Ζαχαριάδης.
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ
ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2016


ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ: «Η ΛΥΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΛΕΠΤΟ ΤΗΣ»
Ο Εκπρόσωπος της Πολιτικής Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κόμματος Γιώργος Ζαχαριάδης, τη συνέντευξη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Έσπεν Μπαρθ Άιντα, μετά την ενημέρωση του Συμβουλίου Ασφαλείας, ανέφερε:
«Η θέση που εξέφρασε ο ειδικός σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Έσπεν Μπαρθ Άιντα ότι δεν μπορεί να υπάρχει κενό από το πρώτο λεπτό εφαρμογής της λύσης ελπίζουμε ότι εντάσσεται μέσα στη λογική ότι η όποια συμφωνία για το κυπριακό θα υπηρετεί τη συνέχεια της κρατικής οντότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Ακόμα ελπίζουμε ότι όταν λέει ο κύριος Άιντα ότι τόσο ο ίδιος όσο και οι εμπλεκόμενοι στις διαπραγματεύσεις δίνουν μεγάλη έμφαση στην ευρωπαϊκή διάσταση της λύσης εννοεί πλήρη σεβασμό στις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες και το ευρωπαϊκό κεκτημένο χωρίς παρακλήσεις, απαιτήσεις για πρωτογενές δίκαιο και περιορισμούς.
Τέλος θα συμφωνήσουμε με τον κύριο Άιντα ότι ο κυπριακός λαός δεν μπορεί να χρηματοδοτήσει και τις συνέπειες που επέφερε η Τουρκία στην Κύπρο με την παράνομη εισβολή και τη συνεχιζόμενη για τέσσερις δεκαετίες παράνομη κατοχή», κατέληξε ο κύριος Γιώργος Ζαχαριάδης.
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ
ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2016


ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ: «ΘΑ ΜΕΛΕΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ «ΜΙΝΙ ΓΕΣΥ» ΠΡΟΕΧΕΙ Η ΠΑΡΟΧΗ ΑΞΙΟΠΙΣΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ»
Ο Εκπρόσωπος της Πολιτικής Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κόμματος Γιώργος Ζαχαριάδης, σχολιάζοντας την πρόθεση του Υπουργείου Υγείας να προχωρήσει σε εφαρμογή ενός «μίνι ΓεΣΥ», ανέφερε:
«Εδώ και δύο δεκαετίες συμφέροντα και καταχρηστικές νοοτροπίες ταλαιπωρούν τον τομέα της υγείας στον τόπο μας, ανεβάζοντας το κόστος για τη δημόσια υγεία και μειώνοντας την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών.
Όσοι υπηρετούν αυτά τα συμφέροντα και έχουν αυτές οι νοοτροπίες παλεύουν με πείσμα να μη εφαρμοστεί ποτέ ένα ολοκληρωμένο Γενικό Σχέδιο Υγείας.
Εμείς θα μελετήσουμε με προσοχή την πρόταση του Υπουργού Υγείας για το «μίνι ΓεΣΥ» και θα σταθούμε στο πλευρό της Κυβέρνησης για την πλήρη εφαρμογή του Γενικού Σχεδίου Υγείας γιατί προέχει η παροχή αξιόπιστων υπηρεσιών υγεία στους πολίτες και το ξήλωμα των κυκλωμάτων που λυμαίνονται το δημόσιο χρήμα και κερδοσκοπούν από τον τομέα της υγείας εις βάρος των πολιτών», κατέληξε ο κύριος Γιώργος Ζαχαριάδης.
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ
ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2016