16/1/16

ΔΗΛΩΣΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ

ΔΗΛΩΣΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ - ΓΕΣΥ

Ως Συμμαχία Πολιτών καλούμε για άλλη μια φορά την Κυβέρνηση να αναλογιστεί την επικίνδυνη κατάσταση στην οποία έχει πλέον περιέλθει η Δημόσια Υγεία, και να ξεκινήσει επιτέλους με πλάνο και αποφασιστικότητα τη διαδικασία εφαρμογής ενός σωστού και ολοκληρωμένου ΓΕΣΥ
16 Ιαν. 16
Σε ακόμη μια εκ των δεσμεύσεων της η Κυβέρνηση Αναστασιάδη φαίνεται να υπαναχωρεί. Παρά τις κατά καιρούς εξαγγελίες της περί ετοιμότητας για την εφαρμογή του Γενικού Συστήματος Υγείας, εντούτοις δεν παρουσιάζει την απαιτούμενη πολιτική βούληση και αποφασιστικότητα ώστε να το δρομολογήσει.
Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι η Κυβέρνηση δεν έχει κανένα ουσιαστικό πλάνο και στρατηγική, και παρουσιάζεται πελαγωμένη και απροετοίμαστη. Να αναφέρουμε ότι η εφαρμογή του ΓΕΣΥ αποτελεί την μόνη Μνημονιακή της υποχρέωση την οποία αρνείται να εφαρμόσει. Όσο όμως διαρκεί αυτή η αναποφασιστικότητα της, τα νοσοκομεία μας παρουσιάζουν μια κατάσταση πλήρους αποσύνθεσης, με ατελείωτες λίστες αναμονής, ασθενείς να περιθάλπονται στους διαδρόμους των νοσοκομείων και ανθρώπινες ζωές να εκτίθενται πλέον σε πολύ σοβαρό κίνδυνο.
Ως Συμμαχία Πολιτών καλούμε για άλλη μια φορά την Κυβέρνηση να αναλογιστεί την επικίνδυνη κατάσταση στην οποία έχει πλέον περιέλθει η Δημόσια Υγεία, και να ξεκινήσει επιτέλους με πλάνο και αποφασιστικότητα τη διαδικασία εφαρμογής ενός σωστού και ολοκληρωμένου ΓΕΣΥ. Πλέον η Δημόσια Υγεία δεν βρίσκεται απλά στον αναπνευστήρα, αλλά η όλη κατάσταση κινδυνεύει να χαρακτηριστεί ως μη αναστρέψιμη.