12/1/16

Δήλωση Κώστα Κώστα Βουλευτή ΑΚΕΛ- Αριστερά- Νέες Δυνάμεις

Δήλωση Κώστα Κώστα Βουλευτή ΑΚΕΛ- Αριστερά- Νέες Δυνάμεις

μετά τη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εμπορίου η οποία ασχολήθηκε με τα προβλήματα και τις προοπτικές του τουρισμού


Ως ΑΚΕΛ εκφράζουμε την ικανοποίηση μας, για τις θετικές επιδόσεις της τουριστικής μας βιομηχανίας για το έτος 2015, οι οποίες με τις αυξημένες αφίξεις τουριστών και τα αυξημένα έσοδα, αποτελούν πολύ σημαντική στήριξη της Κυπριακής Οικονομίας από, ίσως, το μοναδικό της πυλώνα ο οποίος εξακολουθεί να της δίνει οξυγόνο, δηλαδή τον τουρισμό.

Ικανοποίηση προκαλούν επίσης, οι μέχρι σήμερα ενδείξεις για τις κρατήσεις του επόμενου καλοκαιριού, οι οποίες φαίνεται ότι θα είναι ακόμα πιο αυξημένες.

Τα θετικά αυτά αποτελέσματα και μηνύματα δεν οφείλονται μόνο στις πολιτικές και άλλες συγκυρίες αλλά κατά κύριο λόγο, οφείλονται και στη πολύ καλή δουλειά που έκαναν όλοι οι φορείς τουρισμού και κυρίως ο Κ.Ο.Τ. για τον οποίο για μία ακόμα φορά τονίζουμε ότι αποτελεί άμεση αναγκαιότητα ο εκσυγχρονισμός της νομοθεσίας που διέπει τον Οργανισμό αλλά και η αναδιοργάνωση, αναβάθμιση και ενίσχυση του έτσι ώστε να ανταποκρίνεται με τον καλύτερο τρόπο στην αποστολή του στις σημερινές δύσκολες συνθήκες και όχι βέβαια να έχει υποβαθμισμένο ρόλο ή να αποδυναμωθεί προς όφελος πιθανών ιδιωτικών συμφερόντων, κάτι με το οποίο ως ΑΚΕΛ διαφωνούμε κάθετα.

Και τονίζουμε για μία ακόμα φορά τη διαφωνία μας, γιατί μας ανησυχούν, πολιτικές ενέργειες που γίνονται το τελευταίο διάστημα και που τείνουν να αμφισβητήσουν το ρόλο του Κ.Ο.Τ. και σταδιακά να απονευρώσουν τον Οργανισμό, με την πολυδιάσπαση των αρμοδιοτήτων του.

Τα θετικά αυτά αποτελέσματα, δεν πρέπει βέβαια σε καμία περίπτωση να προκαλέσουν εφησυχασμό αλλά πρέπει να μας ωθήσουν στην υλοποίηση του κοινού στόχου που είναι η αναβάθμιση του τουριστικού μας προϊόντος.

Ως Κόμμα, έχουμε πρόσφατα εκπονήσει μία ολοκληρωμένη μελέτη και επεξεργαστεί σειρά προτάσεων που καλύπτουν όλο το φάσμα της τουριστικής δραστηριότητας και ευελπιστούμε ότι αυτές θα αξιοποιηθούν από την πολιτεία και τους τουριστικούς εταίρους ώστε να συμβάλουν στη διαμόρφωση μίας πραγματικά καινοτόμου τουριστικής μεταρρύθμισης.

12/01/2016